BAC 2016: Vezi care sunt liceele cu cel mai mare procent de promovabilitate, dar și liceele cu promovabilitate scăzută!
BOTOSANI

BAC 2016: Vezi care sunt liceele cu cel mai mare procent de promovabilitate, dar și liceele cu promovabilitate scăzută!
Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la Botoșani, este peste media pe țară, a anunțat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă.

72,67% dintre elevii botoșăneni care au susținut examenul maturității au promovat, procentul la nivel național de promovabilitate fiind de 67%.

Cel mai mare procent de promovabilitate, respectiv 99,56%, s-a înregistrat la Colegiul Național "M. Eminescu", urmat de Colegiul Național "A.T. Laurian", cu 98,02%. Pe locul trei se clasează Colegiul Economic "Octav Onicescu", cu un procent de promovabilitate de 90,57%.

La polul opus se clasează Liceul "Elie Radu" și Liceul Tehnologic Coțușca, unde procentul de promovabilitate este sub 15%.

“Pocentul de 72,67% este comparabil cu cel obținut anul trecut. Obiectivul nostru, al celor din sistemul de învățământ botoșănean a fost să ne meținem la acest procent și eventual să creștem procentul. Există unități de învățământ care au avut o creștere considerabilă a procentului de promovabilitate, dar avem și unități care au scăzut comparativ cu anul trecut la procentul de promovabilitate. Nu dorim să comparăm între ele liceele, vom compara rezultatele de anul trecut cu cele de anul acesta având în vedere că promoțiile sunt cam de același nivel și condițiile în care s-au desfășurat examenele au fost comparativ egale. Noi cei de la IȘJ, și aici includ și directorii, suntem mulțumți de acest procent", a declarat Mihaela Huncă, inspectorul general al IȘJ Botoșani.

Este de așteptat ca procentul de promovabilitate să mai crească după contestații.

Liceele cu cel mai mare procent de promovabilitate:
1. Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani;
2. Colegiul Naţional "A. T. Laurian" Botoşani;
3. Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botoşani;
4. Liceul Teoretic "Grigore Antipa" Botoşani;
5. Colegiul Naţional "Grigore Ghica" Dorohoi.
 
 
Liceele cu cel mai mic procent de promovabilitate:
1. Centrul de Studii "Ştefan cel Mare şi Sfânt" Botoşani;
2. Liceul Tehnologic "Petru Rareş" Botoşani;
3. Liceul "Alexandru cel Bun" Botoşani;
4. Liceul Tehnologic "Elie Radu" Botoşani;
5. Liceul Tehnologic Coţuşca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
16

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
71

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...