Angajaţii Nova Apaserv încă mai aşteaptă un răspuns înainte de declanşarea grevei!

Angajaţii Nova Apaserv încă mai aşteaptă un răspuns înainte de declanşarea grevei!
"Exact ca-n tren"- aşa a rămas situaţia revendicărilor pe care le au membrii unui sindicat din cadrul Nova Apaserv. Marţi a avut loc o şedinţă de conciliere la Inspectoratul Teritorial de Muncă, anterioară declanşării conflictului de muncă şi a formelor de protest, însă sindicaliştii au ieşit de la şedinţă la fel cum au intrat.

"Nu există nicio maleabilitate, zero, nimic- nimic! Am semnat procesul verbal n care noi ne menţinem solicitările şi ei îşi menţin punctul de vedere că nu se poate acorda nimic pentru anul 2016. Mingea e în terenul Consiliului Judeţean!", susţine Cristian Sadovei, reprezentantul sindicaliştilor Nova Apaserv.

Potrivit acestuia, Sindicatul va anunţa şi confederaţiilor naţionale litigiul de la Botoşani. "Dar aşteptăm cu nerăbdare demersurile care vor fi făcute de către Consiliul Judeţean, acţionarul principal. Aşteptăm ca săptămâna viitoare să fim invitaţi la discuţii la Consiliul Judeţean, să vedem şi opţiunea lor pentru că cei de la Nova Apaserv, în şedinţa cu reprezentanţii ITM, au spus că dacă există un for superior care să-şi asume, ei nu au nicio problemă, bani există, nu ar perturba activitatea, numai că nu au bază legală în Legea Bugetului de stat. Dar dacă exist un for superior care să-şi asume răspunderea, nu se pune problema. Noi ne menţinem solicitările în privinţa acordării tichetelor de masă şi a includerea în salariu a celor 70 de lei, iar ei au susţinut în continuare că se pot da tichete de masă dar în valoare de 600 de lei tot anul, asta însemnând 60 de tichete", spune Cristian Sadovei.

Mai mult, potrivit acestuia, poate nu s-a înţeles foarte clar faptul că solicitările angajaţilor de la Nova Apaserv nu presupun majorarea bugetului societăţii, ci doar mutări de pe un capitol pe altul.

"Deşi am făcut dovada că în Bugetul de venituri şi cheltuieli sunt bugetaţi mai mulţi oameni decât sunt şi rămâne ceva pentru salarii, au spus că nu pot lua dintr-o parte şi să pună în altă parte. Ba da, se poate. Se face rectificare de buget, mergem la Consiliul Judeţean... Pot avea loc mişcări în cadrul bugetului. Noi nu solicităm o creştere a bugetului de venituri şi cheltuieli, ca să spună cineva că vrem mai multe drepturi salariale, ci în bugetul actual să fie trecute tichetele de masă care nu sunt trecute dar chiar dorim să fie trecute şi să fie trecute şi primele de vacanţă de unde sunt bugetate, pentru ca anul viitor, în bugetul viitor să fie prinse de la bun început tichetele de masă" , adaugă Cristian Sadovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BIZZ.CLUB Botoșani organizează workshop cu Zoltán Veres

astăzi, 16:07
33

Pe 22 mai, începând cu ora 08:45, BIZZ.CLUB Botoșani, organizează o întâlnire extraordinară la Hotel Rapsodia din Botoșani, dedicată atât membrilor, cât și no...

Un bărbat din Dorohoi își va petrece următorii cinci ani după gratii, care este motivul!

astăzi, 15:28
138

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 44 de ani, din municipiul Dorohoi, pe n...

O tânără din Botoșani, polițistă în Cluj, a pulverizat cu spray lacrimogen în fața unui coleg la o intervenție! (video)

astăzi, 15:00
467

Rebeca T., din județul Botoșani, polițistă în Cluj, a pulverizat spray lacrimogen în fața colegului ei de patrulă care încerca să imobilizeze un bărbat recalcitrant.Totul...