Arena bucătarilor, la Complex Rediu

Arena bucătarilor, la Complex Rediu
In jur de 50 de reprezentanți Ho-Re-Ca din zona Moldovei dar și reprezentanți ale restaurantelor din Botoșani, au participat marți,  17 mai, la Complex Rediu, la o demonstrație inedită de gastronomie și patiserie alături de invitatul special, Chef Nico Lontras.

Publicul, venit din mai multe zone ale culinăriei, a putut asista pe viu, în una din cele mai mari bucătării de profil din zona Moldovei, apreciind că este locul perfect datorită amplasării dar și a faptului că este foarte bine utilată, fiind dotată cu aparatură de ultimă generație. Chef Mihai Zamfira, cel care “conduce ostilitățile" în bucătăria Complexului Rediu, a oferit, împreună cu prietenul Chef Nico Lontras, o adevărată lecție despre arta gătitului.


“Relația de prietenie cu Chef Mihai Zamfira și cu colaboratorii acestui eveniment, prieteni foarte dragi, cu care am lucrat de foarte multe ori, m-au adus în această locație minunată, numită Complex Restaurant Rediu, am rămas plăcut surprins de frumusețea locului, m-am convins că este una din cele mai mari bucătării din Moldova, bucătărie așa de mare ca aici, mai rar, bine echipată, niște oameni foarte primitori. Restaurantele cu prestigiu, care au pretenții, trebuie să aibă și o bucătărie pe măsură, un mare bucătar a spus : “Cât e sala, atât să fie și bucătăria!, iar aici chiar se potrivește. Oamenii sunt extraordinari, ne-au ajutat foarte mult, toți profesionisti, nu am decât cuvinte de laudă și diferența se va vedea în timp.

Am pregătit produse tematice astăzi, “ingradiți fiind de produsele colaboratorilor (branzeturi producator local), acestea vor trebui să fie vedetele din farfurie, ajutăm aceste ingrediente să iasă in evidență cu gustul autentic și se vor pregăti de la preparate foarte simple până la unele chiar complicate, cum sunt supe-crème sau supe de alge, până la o paella spaniolă si profităm de moment pentru a găti împreună, pentru că, oricât de învățat ar fi un bucătar, el tot mai are câte ceva de învățat, chiar și după 20 de ani de muncă, inclusiv de la practicanți, a declarat pentru Stiri.Botosani.Ro chef Nico Lontras, bucătar recunoscut și colaborator al multor restaurante de 4 stele din România.

GALERIE FOTO:

















(P).