284 de mandate de aducere executate de jandarmii botoşăneni, de la începutul anului!

284 de mandate de aducere executate de jandarmii botoşăneni, de la începutul anului!
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a executat, de la începutul anului 2016, nu mai puţin de 284 de mandate de aducere emise de organele judiciare.                
 
130 de persoane au fost prezentate în faţa instanţelor de judecată, iar 154 de persoane nu s-au putut prezenta, întrucât au fost invocate diferite situaţii justificative, cum ar fi boli, internări în spital sau plecări în străinătate.

Efectivele de jandarmi din structurile de ordine publică angrenate în aceste misiuni desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor menţionate în mandatele de aducere, a domiciliilor acestora, de transmitere a mandatului persoanei pentru care a fost emis şi ulterior de însoţire a acestor persoane la sediul organelor judiciare.

Persoanele care sunt prezentate în faţa organelor de urmărire penală în baza unui mandat de aducere pot avea calitatea de martor, suspect sau inculpat, iar cei care se sustrag de la executarea mandatelor de aducere pot fi sancţionaţi cu amendă de către instanţele de judecată.

Cele mai îndepărtate instanţe care au emis mandate de aducere executate de jandarmii botoşăneni au fost din Timişoara, Tulcea sau Constanţa.

Din anul 2006, de când Jandarmeriei Române îi revine obligaţia de a executa mandatele de aducere, în vederea desfăşurării operative a activităţii de justiţie de către instanţele de judecată sau organele de urmărire penală, nu au fost înregistrate cazuri de neexecutare a mandatelor de aducere înaintate către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.
    
    
             
Compartiment Informare şi Relaţii Publice IJJ Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
47

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
270

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
176

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...