Surpriză în Guvern după demisia ministrului Sănătăţii: Cine îl va înlocui pe Achimaş!

Surpriză în Guvern după demisia ministrului Sănătăţii: Cine îl va înlocui pe Achimaş!
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat din Guvernul Cioloş. Achimaş Cadariu şi-a depus mandatul după o discuţie cu premierul Dacian Cioloş care a avut loc luni la Palatul Victoria.

Premierul Dacian Cioloş a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii, informează Guvernul.

Demisia Ministrului Sănătăţii vine pe fondul controverselor apărute în urma scandalului dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că, luni, Cadariu a avut o conversaţie la Guvern cu premierul Cioloş, în urma căreia a luat decizia să plece din Executiv. Motivul ar fi acela că ministrul Sănătăţii nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale.

Guvernul a confirmat că prim-ministrul a acceptat demisia lui Patriciu Achimaş Cadariu. "Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimas Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii. În perioada următoare voi înainta domnului Preşedinte al României Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sănătăţii", se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Acesta este al patrulea ministru care părăseşte Guvernul, după demisia ministrului Muncii şi cea a ministrului Fondurilor Europene şi revocarea ministrului Culturii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
25

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
102

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
41

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...