Primarul Ovidiu Portariuc, de Zilele Orașului: "Este obligața celor de azi să facă orașul să prospere, să readucă acasă pe cei plecați în lume"

Primarul Ovidiu Portariuc, de Zilele Orașului: "Este obligața celor de azi să facă orașul să prospere, să readucă acasă pe cei plecați în lume"
Primarul Ovidiu Portariuc a fost prezent, sâmbătă, la slujba oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Biserica Sf. Gheorghe din municipiul Botoșani.

Edilul șef al urbei a spus că manifestările organizate în acest an cu prilejul Zilelor Orașului vor avea loc în zile diferite, dat fiind că ziua de 23 aprilie a picat în post.

 “Deschidem astăzi, cotinuând o lăudabilă inițiativă luată cu peste un deceniu în urmă, o nouă ediție a Zilelor Orașului eveniment care din obligația morală de a respecta postul Paștelui se va rezuma acum doar la acest moment festiv, continuând însă la începutul lunii mai cu o suită de manifestări în care tonusul optimist și voia bună sper că vor aduna cât mai mulți dintre locuitorii orașului. Astăzi îl sărbătorim pe unul dintre cie mai importanți martiri ai creștinismului, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință ucis pentru refuzul de a renunța la credința în Iisus Hristos. A rămas în iconografia și în credința ortodoxă ca un luptător în sprijinul celor neajutorați și aflați în primejdie. Ocrotit de Marele Mucenic Gheorghe, Botoșaniul a străbătut veacurile refăcându-se și renăscând ca Pasărea Phoenix după numeroasele distrugeri și devastări pe care le-a suferit din partea năvălitorilor veniți din cele patru zări. Orașul s-a impus ca un important centru economic și cultural al Moldovei și al României, mândrindu-ne cu trecutul nostru, și trebuie să ne bucurăm de prezent, pentru că trăim într-un oraș modern, curat, civilizat, care oferă celor care locuiesc toate condițiile unui trai civilizat. Este obligația celor de azi să ducă mai departe visurile și speranțele înaintașilor, să facem ca orașul să prosepre să redevină un important centru economic care să readucă acasă pe cei plecați în lume în speranța unei vieți mai bune. Fie ca anii care vor urma să consemneze o continuă înflorire a orașului", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
120

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
243

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
60

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...