Impozitul de 2% obţinut de spital, direcţionat către secţiile "donatorilor"

Impozitul de 2% obţinut de spital, direcţionat către secţiile "donatorilor"
450 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, din totalul de 2.100, au direcţionat 2% din impozitul pe venit Asociaţiei "Prietenii spitalului". Asta în condiţiile anul trecut, 70 de angajaţi ai spitalului au făcut acest lucru.

După ce unitatea sanitară va încasa sumele aferente acestui procent, în trimestrul patru al acestui an, banii vor fi împărţiţi acelor secţii din care provin "donatorii".

"Vor fi direcţionaţi către secţiile din care angajaţii au direcţionat acest 2%, asta a fost înţelegerea de la început. Sumele vor putea fi folosite pentru achiziţia de aparatură, obiecte de inventar, mobilier, măsuţe de tratament, orice vor medicii şefi de secţie să-şi cumpere, la fel ca şi sumele rezultate din închirierea rezervelor. Lunar, fiecare secţie îşi poate verifica contul analitic unde se regăsesc sumele acestea. Din 3.000 de lei îşi cumpără fiecare ce-şi doreşte", susţine Corneliu Mihai, managerul spitalului botoşănean.
 
În egală măsură, banii pot fi folosiţi şi pentru înlocuirea tâmplăriei vechi şi uzate, la care se adaugă şi fondurile spitalului, cum este cazul Secţiei de Contagioase.

"Este posibil ca până la sfârşitul anului, toate geamurile să fie înlocuite şi linoleumul din majoritatea saloanelor. Am început această operaţiune de anul trecut, nu putem face tot odată, dar până la sfârşitul anului vom încheia schimbarea geamurilor din secţie", adaugă Corneliu Mihai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
3

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
44

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
15

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...