Distribuirea alimentelor la nevoiaşii judeţului, blocată de o contestaţie

Distribuirea alimentelor la nevoiaşii judeţului, blocată de o contestaţie
Beneficiarii din judeţul Botoşani ai Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) mai au de aşteptat până vor primi ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană.

Licitaţia pentru distribuirea alimentelor a fost contestată la nivel naţional, fiind în faza de analiză la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor.

La nivelul judeţului Botoşani, numărul beneficiarilor acestui program se ridică la 110.000.

Au dreptul la pachetele alimentare beneficiarii de venit minim garantat, persoanele cu handicap, pensionarii cu venituri sub 450 de lei şi cei care primesc drepturi financiare pentru suferinţa îndurată în anumite perioade istorice ale României. 

“În ceea ce priveşte Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate a fost depusă o contestaţie, care a fost transmisă la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor. Probabil în temenul legal domnii de acolo vor răspunde şi se va relua procedura de achiziţie, iar produsele alimentare probabil vor ajunge în cursul lunii martie la beneficiari", a precizat prefectul Dan Nechifor.

În ceilalţi ani pachetele cu alimente de la Uniune Europeană se distribuiau, de regulă, în luna decembrie, înaintea sărbătorilor.

 

Spune-ne opinia ta