Activitate intensă in luna decembrie la Centrul Judetean pentru Conservarea Creației Populare Botoșani

Activitate intensă in luna decembrie la Centrul Judetean pentru Conservarea Creației Populare Botoșani
Luna decembrie a anului 2015 a fost una plină din punct de vedere organizatoric pentru Centrul Judetean pentru  Conservarea Creației Populare, iar frumoasele evenimente găzduite incă ne bucura memoria, anul acesta compensând, parcă, cu absența zăpezii.

1 Decembrie – Fii ROMÂN! a însemnat realizarea unei acţiuni care a promovat  identitatea naţională şi spiritul patriotic al botoşănenilor, organizându-se un program de difuzare de muzică patriotică, a avut loc un concert, invitati fiind artiştii locali, ca la finalul zilei sa asistăm cu toții la retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Botoşani.




Festivalul  Interjudeţean "Din  străbuni, din oameni buni…"Au participat formaţii din  ţară, Republica Moldova şi Ucraina. S-a urmarit punerea in valoare a obiceiurilor şi datinilor de iarnă tradiţionale, dar si schimbul de experienţă între coregrafi, instrumentişti şi solişti. Au participat artişti populari, coregrafi, instrumentişti.












Organizarea anuală a întâlnirii creatorilor de literatură (amatori şi profesionişti) din judeţul Botoşani. S-a urmărit promovarea noilor creaţii  în funcţie de genurile literare abordate (liric,epic şi dramatic), activitate la care au luat parte scriitori, poeţi, critici şi eseişti.


''O, ce veste minunată!" - Festivalul Concurs de muzică corală destinat grupurilor vocale şi formaţiilor mixte a capella, cu caracter popular şi religios, a urmarit promovarea şi susţinerea talentelor locale.