Viitorii asistenţi din Botoşani au primit "lecţia germană" a sistemului sanitar

Viitorii asistenţi din Botoşani au primit "lecţia germană" a sistemului sanitar
Timp de mai bine de două săptămâni, elevii Şcolii Postliceale "Prof.Dr.Doc. Enescu Longinus" din Botoşani au avut ocazia de a afla cum lucrează cadrele medicale din Germania şi care sunt standardele în spitalele de acolo. Mai mult, au experimentat un alt tip de comunicare asistent- pacient, favorabil ambelor părţi.

Şi asta deoarece, în această perioadă, Școala Postliceală a beneficiat de consultanţă gratuită din partea unui expert german, Dr. Renate Schwarz- Govaers, prin programul Senior Expert Service.

Directorul Şcolii Postliceale, Mirela Andrici, spune că principalele obiective ale proiectului au vizat conștientizarea nevoilor de pregătire practică într-o unitate medicală în vederea adaptării viitorilor absolvenți la cerințele pieții muncii, formarea unor deprinderi cu privire la aplicarea tehnicilor de nursing dar şi atragerea viitoarelor cadre medicale medii în tehnicile moderne de comunicare cu pacienţii pe care îi îngrinesc.

Activităţile teoretice s-au desfășurat la Școala Postliceală "Prof. Dr. Doc. Enescu Longinus" Botoșani însă cele practice, având în vedere tematica proiectului, au avut loc în secţiile Spitalului Judeţeande Urgență Mavromati.

"În cadrul acestui proiect, elevii s-au familiarizat cu cerințele profesionale ale sistemului medical german, cu ceea ce înseamnă modul de lucru al asistenților medicali într-o țară europeană, dar și cu felul în care interacționează acestia cu pacienții. Expertul german a venit cu o noua abordare a tehnicilor educationale de nursing, punând accent pe problematizare si pe educația centrată pe elev. Proiectul este un mare avantaj pentru elevii noştri care vor să lucreze într-un alt sistem decât cel românesc", explică Mirela Andrici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
113

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
464

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...