Cum va fi vremea pe 1 decembrie la Botoşani? Meteorologii au emis o nouă avertizare!

Cum va fi vremea pe 1 decembrie la Botoşani? Meteorologii au emis o nouă avertizare!
Meteorologii anunţă că această săptămână aduce o vreme autentică de martie, nicidecum potrivită pentru primele zile calendaristice de iarnă. Ca urmare, pe parcursul săptămânii următoare vor fi valori maxime de temperatură ce se vor încadra între 3-5°C în Maramureș și nord-vestul Moldovei și 13- 15°C prin sudul țării.

Precipitațiile vor ajunge prin centrul, nordul și vestul țării la începutul intervalului. Din a doua parte a săptămânii, aria de manifestare a precipitațiilor va fi în restrângere.
În schimb, vântul va sufla cu putere, iar Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo pe acest subiect. Potrivit acesteia, de luni la ora 16 până marţi la ora 22 se vor semnala intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, iar pe creste va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h.

Pe parcursul zilei de marţi, 1 decembrie, vor fi intensificări ale vântului şi în restul ţării, cu viteze de peste 50 km/h. În zona montană vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei, iar la altitudini mai mari de 1500 m temporar va ninge, iar local vântul va viscoli ninsoarea. În Maramureş, zona Munţilor Apuseni, precum şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

La Botoşani, vremea se încălzeşte faţă de ultimele zile. Luni, maxima va urca la 7°C, în timp ce minima va fi de minus 1°C. Spre după-amiază sunt anunţate averse de ploaie. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări, predominant din sector sud- vestic.

Marţi, de Ziua Naţională, temperaturile vor avea valori cuprinse între 9°C şi 1°C. Dimineaţă, cerul va fi noros şi vântul iute, însă spre după-amiază cerul se va degaja iar vântul se va mai calma. Miercuri, temperaturile vor oscila între 7°C şi 1°C. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab la moderat din nord- vest. În timpul nopţii se vor semnala precipitaţii.

Joi, maxima va urca la 8°C în timp ce minima va fi de 0°C. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest. Vineri, temperaturile vor avea valori cuprinse între 9°C şi 0°C. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla din sud, mai mult slab.
 
Sâmbătă, cerul se va menţine mai mult acoperit, vântul va creşte în intensitate, iar temperaturile vor oscila între 6°C şi minus 1°C. Maxima zilei de duminică va fi de 7°C, iar minima va coborî la 1°C, pe fondul unui cer parţial noros şi a unui vânt ce va sufla slab la moderat predominant din sector sud- estic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
8

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
73

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
17

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...