Dosarul păcănelelor: inspectorul Oficiului de Jocuri şi doi oameni de afaceri botoşăneni ajung în AREST PREVENTIV!

Dosarul păcănelelor: inspectorul Oficiului de Jocuri şi doi oameni de afaceri botoşăneni ajung în AREST PREVENTIV!

 Ioan Teodorescu  

Inspectorul Ioan Teodorescu de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc- Serviciul Teritorial Nord- Est Suceava şi cei doi oameni de afacerii botoşăneni, ridicaţi de procurorii DNA Suceava în urma percheziţiilor de sâmbătă, Costel Calistru şi Viorel Dănuţa, au fost arestaţi preventiv.

Decizia aparţine unei instanţe a Curţii de Apel Suceava în urma analizării probelor. Măsura nu este însă definitivă, cei trei având dreptul să o conteste la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi instanţei în noaptea de duminică spre luni, judecătorii dispunând arestul preventiv. 

În sarcina lui Ioan Teodorescu anchetatorii au reţinut unsprezece infracțiuni de luare de mită, o infracţiune de trafic de influenţă, o infracţiune de abuz în serviciu, două infracţiuni de folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate, o infracțiune de omisiunea sesizării şi o infracțiune de favorizarea făptuitorului, precum şi o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate comise în perioada august 2013- 24 octombrie 2015.

Costel Calistru este bănuit de două infracțiuni de dare de mită, o infracțiune de cumpărare de influenţă, o infracţiune de complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, o infracţiune de instigare la dare de mită.

Viorel Dănuţă este anchetat pentru o infracţiune de dare de mită. 

În dosar, procurorii au dispus cinci măsuri de control judiciar, una pentru subcomisarul Ionuţ Stărică de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi alte patru pentru oameni de afaceri.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
780

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
365

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...