Fost director al Spitalului Judeţean, amendat pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

Fost director al Spitalului Judeţean, amendat pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
Judecat pentru abuz în serviciu pentru neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti în cazul Aivăncesei, fostul director al Spitalului Judeţean, medicul Ovidiu Mimor, a scăpat doar cu o amendă de 1.000 de lei. Instanţa Curţii de Apel Suceava a dispus miercuri încetarea procesului penal şi achitarea fostului director.

Povestea a început în urmă cu mulţi ani şi a cuprins inclusiv o campanie electorală al cărei laitmotiv a fost tocmai opresiunea la care Stelian Aivăncesei susţinea că ar fi fost supus de către fosta conducere a unităţii sanitare.

În 2007, juristul Stelian Aivăncesei a obţinut postul de şef al Serviciului RUNOS al Spitalului Judeţean. De atunci el a fost concediat de cinci ori, dar a contestat de fiecare dată deciziile în instanţă, obţinând câştig de cauză. Reintegrat în muncă de fiecare dată prin ordin judecătoresc, el era concediat la scurt timp. Ultima decizie de reangajare a venit în aprilie 2013, după ce Curtea de Apel Suceava a obligat spitalul să-i plătească şi daune în valoare de 40.000 de lei.

Aivăncesei a formulat şi plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, acuzându-i pe cei din conducerea spitalului de abuz în serviciu şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. Iniţial, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală, însă ordonanţa a fost contestată în instanţă, iar magistraţii au reţinut cauza spre judecare. Astfel, anul trecut Ovidiu Mimor a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 3.000 de lei, dar sentinţa a fost atacată cu apel. Astfel că miercuri, sentinţa a fost desfiinţată de Curtea de Apel.

În prezent, Ovidiu Mimor îşi continuă activitatea de medic oftalmolog în spital, după prelungirea contractului de muncă ulterior ieşirii la pensie, iar Stelian Aivăncesei conduce şi acum Serviciul RUNOS.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
89

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
97

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
141

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...