Comasarile ilegale de scoli zdruncina coalitia la Botosani!

Comasarile ilegale de scoli zdruncina coalitia la Botosani!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Linistea din coalitie se transforma de la o ora la alta in taifun politic, odata cu presiunea exercitata de PSD asupra inspectorului scolar general Ada Macovei.

Dupa acuzatiile legate de demiterile directorilor, pe masa prefectului au poposit sesizari din teritoriu legate de comasari ilegale de scoli, decise de administratiile locale si aprobate de sefa invatamantului botosanean. Legea permite ca o comasare sa aiba loc doar atunci cand una dintre scoli figureaza cu mai putin de 200 de elevi.

"La Tudor Vladimirescu, in comuna Albesti, o scoala cu 483 de elevi a fost comasata cu o scoala mult mai mica, care inregistra sub 200 de elevi, insa personalitatea juridica a fost atribuita unitatii mai mici", a mentionat vineri prefectul Cristian Roman, acesta mai exemplificand si cu situatii similare de la Vorona, Flamanzi, Sendriceni.

"Autoritatile locale nu pot lua hotarari impotriva legii. Vom verifica toate hotararile locale si, acolo unde se vor constata ilegalitati, se va cere revocarea ordinului pe care administrativa. Mergem la instanta pe contencios administrativ", a adaugat Cristian Roman.

In acest sens, spune Cristian Roman, deciziile de comasare a unitatilor scolare au fost luate, la ISJ Botosani, pe baza acestor hotarari administrative locale.

"Treaba mea este sa le verific, si am constatat ca numirile directorilor au venit in urma acestor hotarari locale. De asemenea, dupa lege, institutia de invatamant cu minim 200 de elevi si 100 de prescolari este institutie cu personalitate juridica. S-a descoperit ca o parte a acestor hotarari locale sunt ilegale", a mentionat prefectul de Botosani.

Vineri, social-democratul Gheorghe Marcu a adus critici extrem de dure la adresa sefei invatamantului botosanean, pe care o acuza de abuz in serviciu in actiunea de demitere a directorilor de scoli, dar si legat de comasarile ilegale.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
458

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
148

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
421

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...