Autoritatile din Romania cauta locuri de cazare pentru refugiati, dar si pentru fortele de interventie!

Autoritatile din Romania cauta locuri de cazare pentru refugiati, dar si pentru fortele de interventie!
Primarii din localitatile de frontiera sunt chestionati de Politie si Politia de Frontiera, in aceste zile, privind locurile de cazare pentru eventualii refugiati care ar putea ajunge in Romania, dar si pentru jandarmi, in cazul in care vor fi mobilizati la granita.

Edilul orasului Nadlac, Vasile Ciceac, a afirmat ca a avut intalniri pe aceasta tema. Discutii au fost purtate inclusiv cu fermierii din zona, carora li s-a cerut sa raporteze despre prezenta oricaror straini in apropiere de granita.

"Am avut discutii cu politistii de frontiera, Politia nationala si Politia locala, dar si cu agricultorii din zona. Cu totii trebuie sa fim mai vigilenti in urmatoarea perioada. Le-am cerut fermierilor, care au lucrari in aceasta perioada pe terenurile arabile, sa fie atenti si sa raporteze orice miscare", a declarat edilul.

Acesta, la fel ca alti primari din zona de granita cu Ungaria, a spus ca Politia a cerut informatii privind locurile de cazare disponibile in cazul confruntarii cu un val de refugiati.

"Am fost intrebati cate persoane putem caza. La noi in comuna nu avem spatii pentru refugiati. Noi credem ca astfel de centre speciale nici nu trebuie sa apara la frontiera, pentru ca sunt mai greu de controlat aici, migrantii fiind tentati sa fuga, pentru ca nu sunt interesati sa ramana in Romania. Cel mai bine ar fi sa fie infiintate astfel de centre in zone mai indepartate de granita", a declarat primarul comunei Iratosu, Papp Atila Iosif.

La randul sau, primarul comunei Dorobanti, Vincentiu Almasi, a spus ca a fost intrebat atat de locuri de cazare pentru refugiati, cat si pentru fortele de interventie, in caz ca acestea ar fi mobilizate in zona.

"Politia s-a interesat daca putem caza si jandarmi. Am putea gasi locuri la Caminul Cultural, dar pentru refugiati nu avem nicio posibilitate de cazare. Am mai fost chestionati despre lungimea frontierei cu Ungaria, probabil ca se lucreaza la un plan de actiune", a declarat Vincentiu Almasi.

El a adaugat ca la postul local de Politie, "incepand de marti, de cand Ungaria si-a sigilat frontiera cu Serbia, s-a instituit permanenta". "Exista tot timpul un politist la post, iar localnicii stiu ca trebuie sa informeze daca observa orice strain in zona", a spus edilul.

Reprezentantii Primariei Pilu au afirmat ca pot caza cel mult o suta de persoane, la Caminul Cultural, informatiile fiind oferite politistilor, la solicitarea acestora.

De asemenea, primarul orasului Curtici, Nicolae Aanitei, a declarat ca exista spatii de cazare in fostul sediu al Finantelor publice locale, insa aici sunt necesare amenajari. De asemenea, o fosta cazarma a Politiei de Frontiera ar putea fi amenajata pentru a gazdui refugiati.

Reprezentantii Biroului de Presa al Politiei Judetene Arad nu au oferit un punct de vedere privind chestionarea primarilor in acesta perioada, confirmand doar ca "in localitatile de frontiera din judetul Arad au fost intensificate activitatile de patrulare". Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
106

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
95

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
72

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...