Un fost jucator de la FC Botoșani dă cărțile pe față: "S-a renuntat ușor la noi și au fost aduși alții pe salarii mari. Eram o familie"
INTERVIU!

Un fost jucator de la FC Botoșani dă cărțile pe față: "S-a renuntat ușor la noi și au fost aduși alții pe salarii mari. Eram o familie"

FC Botosani trece prin cele mai grele momente de la promovarea in Liga 1. Dupa participarea in Europa League, fotbalistii si staff-ul tehnic par sa nu-si mai revina. 

O parte dintre suporterii FC Botosani cred ca aceste rezultate proaste vin in primul rand pentru ca s-a renuntat la jucatori de baza si au fost adusi altii de la echipe retrogradate si fotbalisti care erau rezerve la echipele lor, cum ar fi Ciprian Brata, Dan Roman sau Raul Costin.

Aceasta parere o au si fotbalistii care au pus umarul la promovarea in Liga 1, dar si la calificarea, in premiera, in Europa League.



Unul dintre ei este mijlocasul Claudiu Codoban, cel care s-a prezentat in aceasta vara la reunirea lotului, alaturi de Marius Curileac si Razvan Tincu, dar care a fost anuntat ca nu mai face parte din lot, la fel ca si ceilalti doi.

Codoban, in prezent jucator la FC Brasov, alaturi de Andrei Poverlovici si Sebastian Ians, a acordat un interviu pentru Stiri.Botosani.ro si a vorbit despre situatia actuala a echipei.



Stiri.Botosani.ro - Buna, Claudiu. Am vazut ca ai semnat cu FC Brasov si esti coleg cu Poverlovici si Ianc. Care sunt planurile voastre?

Claudiu Codoban: Da suntem colegi. Planurile noastre sunt clare. Am venit la FC Brasov cu gandul de a promova in Liga 1

-Ti-e dor tare de Liga 1?

-Da. Au fost doi ani frumosi la FC Botosani si sper sa promovam cu FC Brasov, pentru a avea posibilitatea sa joc din nou in Liga 1

-Mai multi jucatori care au plecat de la FC Botosani, in special George Cirjan, s-au aratat dezamagiti ca au fost anuntati pe ultima suta de metri ca nu mai fac parte din lot. La tine cum a fost?

- Este trist cand esti anuntat ca se renunta la tine, cand tu ai pus osul la promovare, ai fost golgeterul campionatului in Liga a II-a si ma refer aici la George Cirjan. S-a vrut sa se renunte la mine chiar cand a venit domnul Leo la echipa, dar am mai rezistat un sezon. Din pacate, s-a renuntat prea usor la unii jucatori care au facut ceva pentru echipa...



-Ce parerea ai despre situatia in care se afla acum FC Botosani, dupa foarte multi jucatori adusi in vara?

-E clar, trec printr-o criza. Au fost adusi multi jucatori pe salarii mari, care nu au confirmat. Multi dintre ei sunt accidentati. Nu exista nici omogenitate la echipa. Este greu sa aduci 16 jucatori pe ultima suta de metri...

-Attila Hadnagy spunea ca lotul actual nu mai este unit. Cum era in sezonul trecut?

-Da, asa este. Nu intamplator sunt rezultatele astea. Nu mai este spiritul acela de lupta cum era in sezonul trecut. Grup cum eram cand s-a promovat si in primul an de Liga 1, din pacate nu va mai fi.

(Doar Hadnagy a mai ramas la echipa din aceasta fotografie)

-Crezi ca s-a renuntat prea usor la Marius Croitoru? Care era rolul sau in vestiar?

-S-a renuntat prea usor la mai multi jucatori de baza, dar cu siguranta Marius era un lider al echipei, al vestiarului. Cum v-am mai spus, nu intamplator am avut si rezultate bune. Eram un grup frumos, o familie. Le urez multa bafta pe viitor! As mai avea multe de zis, dar ma opresc. E mai bine asa.

Claudiu Codoban are 27 de ani si a ajuns la FC Botosani in anul 2013, imediat dupa ce echipa locala a promovat in Liga 1. A marcat 4 goluri, unul dintre ele aducand victoria cu FC Vaslui, dar a fost co-autor la alte goluri.

 

Spune-ne opinia ta