REVOLTATOR! Copil de 8 ani, purtat intre spitale o zi intreaga, fara sa fie vazut de vreun medic! Dupa interventia directorului Spitalului Judetean s-a rezolvat problema! FOTO, VIDEO

REVOLTATOR! Copil de 8 ani, purtat intre spitale o zi intreaga, fara sa fie vazut de vreun medic! Dupa interventia directorului Spitalului Judetean s-a rezolvat problema! FOTO, VIDEO
Sistemul sanitar romanesc ne demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, faptul ca bolnavii sunt uneori purtati pe drumuri si mor cu zile, din cauza indiferentei.

Un copilas in varsta de 8 anisori, din satul Podriga, comuna Draguseni, a fost purtat, marti, pe drumuri de la un spital la altul timp de 7 ore pana cand a fost vazut de un medic, si asta dupa interventia presei si a directorului Spitalului Judetean Mavromati, Corneliu Mihai.

Copilasul avea o pilomicoza, infectie a firului de par si foliculului pilosebaceu, afectand zonele paroase ale tegumentului. Mama s-a prezentat la medicul de familie din sat, fiind trimisa ulterior la Sectia de Pediatrie. Ce s-a intamplat aici ne-a povestit chiar mama copilului.


"Nu m-a bagat nimeni in seama, din spital in spital am umblat de dimineata  de la ora 9, fara mancare fara apa, fara nimic. Prima data m-am dus la Spitalul de Copii, de aici a zis ca e in concediu doctorita si m-a trimis la Spitalul Judetean, de la Spitalul Judetean m-a trimis la dermatologie, de acolo din nou la urgente la Spitalul de Pediatrie, de acolo m-am dus inapoi la Spitalul Judetean, iar de acolo m-a trimis la dermato, langa Manastirea la Popauti si de acolo mi-au spus daca pot dormi undeva in gara, in autogara ca sa pot sa vin a doua zi dimineata si mi-a zis ca e privat si imi trebuie bani, si eu i-am zis ca m-am imprumutat pentru drum si n-am", a spus femeia.

Femeia si copilasul au ajuns mai intai la Centrul de Primiri Urgente de la Sectia de Pediatrie, iar de acolo medicul de garda a trimis-o la cabinetul de dermatologie al singurului medic de la Pediatrie, dr. Carmen Fetcu, care insa se afla in concendiu medical, asa ca femeia a fost indrumata catre Spitalul Judetean. Nestiind unde sa se prezinte, femeia a ajuns la UPU Botosani, fiind indrumata catre ambulatoriu, la dermatologie, unde a ajuns in jurul orel 11:30. 


Aici a fost primita de asistenta medicului Magdalena Andries, care in acel moment se ocupa in alta parte de un alt pacient, asa ca a fost indrumata spre Sectia de Boli Infectioase de langa Manastirea Popauti. De acolo a fost trimisa din nou la Sectia de Pediatrie, unde a ajuns putin dupa ora 13:20. A fost inregistrat copilul si a fost trimisa din nou la dermatologie, la Spitalul Judetean, insa mergand pe jos, femeia si copilasul au ajuns dupa ora 14:00, atunci cand programul medicului Magdalena Andries se terminase. 

Nestiind unde sa ma mearga femeia a apelat la ajutorul presei, astfel ca impreuna cu ea am strabatut acelasi traseu. Am pornit de la Sectia de Pediatrie catre Spitalul Judetean, iar cand am ajuns cu copilasul in fata usii medicului Magdalena Andries, ne-am intalnit cu directorul Spitalului Judetean, Corneliu Mihai.

Suparat pe cele intamplate, directorul a chemat-o de acasa pe doctorita Magdalena Andries, care l-a consultat intr-un final pe copil. Conducerea Spitalului Judetean "Mavromati" a deschis o ancheta in acest caz, iar daca se va stabil ca sunt persoane care se fac vinovate pentru aceasta situati  se vor lua masurile in consecinta.

"In primul rand orice reclamatie fondata sau nefondata nu ne onoreaza si noi incercam sa tratam cu maxima responsabilitate orice semnalizare si va multumim pe aceasta cale ca ne-ati semnalizat. Am demarat o ancheta pentru a elucida si a merge pe firul evenimentelor, pentru a vedea eventualele greseli care s-au comis si pentru a nu le repeta. Incercam pe cat posibil sa evitam asemenea situatii. In Spitalul Judetean se acorda asistenta medicala de urgenta, asistenta medicala de inalt profesionalism iar o asemenea situatie arunca o lumina nefavorabila asupra intregii activitati a Spitalului Judetean". a declarat Ioan Asaftei, directorul de ingrijiri al Spitalului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
54

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...