Concurs francofon on-line cu premii în valoare de 1000 de euro, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani

Concurs francofon on-line cu premii în valoare de 1000 de euro, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani
Miercuri, 10 iunie 2015, a avut loc, în sala Multimedia a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, festivitatea de premiere a elevilor participanţi la cea de-a VIII-a ediţie a Concursului de civilizaţie francofonă "La Fourmi".

La acest concurs, susţinut on-line, au participat în jur de 400 de elevi din liceu (clasele V-XI), dintre care au fost premiaţi 79 de concurenţi, cu premii în valoare de 4840 lei. Concursul este susţinut financiar de asociaţia umanitară franceză ASERB (Association de soutien des élèves roumains de Botoşani), al cărei preşedinte este dl. Jean Paul Noury. Sponsorul principal este dl. André Fleurance, membru al asociaţiei.

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani are o colaborare cu ASERB de 13 ani, care se materializează prin apariţia anuală a revistei "La Fourmi", revista în limba franceză a liceului, care a obţinut anul acesta locul I la concursul judeţean de reviste şcolare. Concursul, promovat de revista La Fourmi, este realizat în parteneriat cu CCD (Casa Corpului Didactic) Botoşani, ARPF (Asociaţia Română a Profesorilor de limba franceză), filiala Botoşani şi Centrul Europe Direct Botoşani.

Această activitate este iniţiată de profesorii de limbă franceză ai liceului, (Ingrid Cucu, Nicoleta Chiponcă, Elena Gutter şi Daniela Pintilei) şi este susţinută şi de alţi profesori din liceu (Chiriac Cristina, Oltean Ştefan, Tamara Săvescu, Bălăucă Cristina). Elevii din echipa La Fourmi sunt elevi de clasa a XI-a (Pînzaru Ioana, Ungureanu Ioana-Francesca, Brumă Georgiana-Iuliana, Puşcaşu Ioana-Alexandra) şi a XII-a (Sorohan Ştefana-Iuliana, Toma Florentina).

"Elevii au putut participa la acest concurs datorită programului creat de informaticianul liceului, Acatincăi Robert. Felicitări tuturor elevilor participanţi la concurs, echipei iniţiatoare, profesorilor implicaţi şi susţinători!", a precizat prof- Daniela Pintilei.





 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
15

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
30

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
385

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...