Un botoşănean a lansat primul tablou 3D în ulei pe sticlă în România

Un botoşănean a lansat primul tablou 3D în ulei pe sticlă în România
Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, a lansat pe data de 9 Mai 2015, în cadrul TEDx Iași, tabloul intitulat "Izvor de Dor'", tablou realizat în tehnica- ulei pe sticlă, o tehnică nouă în România, efectul de 3D fiind realizat de divizarea picturii pe mai multe planuri(straturi de sticlă).
      
TEDx, fiind un eveniment dedicat inovației, a fost cadrul perfect pentru lansarea acestei lucrări, care e o noutate, ca tehnică de implementare.
    
Lucrarea "Izvor de Dor" o reprezintă pe Sofia Vicoveanca, o figură emblematică a tradiționalismului românesc; fiind așezată într-un cadru natural, armonizând și rezonând cu acesta. Tabloul  face parte dintr-un proiect amplu, laitmotiv al- DOR (Darul Obștei Românești ), o suită de colecții de modă, menite să schimbe atitudinea vestimentară a tinerilor, ducând-o către nevoia revenirii la tradițional, prin utilizarea de elemente specifice tradiționale, în vestimentația de zi cu zi. Lucrarea a avut succes, fiind un punct de interes major al evenimentului.
      
Tot în cadrul TEDx Iași, Daniel Relenschi și-a lansat oficial website-ul www.relenschi.com, un site-galerie, menit să hrănească nevoia de frumos a consumatorului de artă.
 
Nascut și crescut într-o familie de artiști, Daniel este primul pictor 3D din România. Urmărind pașii mamei, el a descoperit pasiunea pentru pictură, de când avea doar 3 ani. Încă de când studia în liceu, a început câteva colaborări cu saloane de modă din Botoșani, dar acesta a fost doar inceputul unui lung șir de colaborări cu unele din cele mai renumite nume din designul vestimentar românesc și internațional.
 
În afara activității de designer, picturile sale sunt apreciate și la nivel internațional. A expus și a preluat comenzi din țări ca Statele Unite, Belgia, Franța. În Germania a lucrat pentru Neuburg an der Kammel Schloss, un castel în care pot fi văzute două lucrări de dimensiuni impresionante.

După ce a realizat o pictură 3D pe asfalt în București, după o tehnică proprie, a devenit primul pictor 3D din România.

Comunicat de presă







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
128

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
486

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...