Scandal în Consiliul Local de la Zilele Oraşului!

Scandal în Consiliul Local de la Zilele Oraşului!
Organizarea Zilelor Oraşului a fost, din nou, motiv de dispută în cadrul Consiliului Local. Zeci de minute, aleşii de la municipiu s-au contrat, principalul motiv de  ceartă fiind alocarea unei sume din bugetul local pentru organizarea manifestărilor, Executivul Primăriei venind cu un proiect de hotărâre privind alocarea a 50.000 de lei.

Viceprimarul Cosmin Andrei, cel care se ocupă de organizare, le-a spus consilierilor că până la această dată nu s-a strâns niciun ban din sponsorizări, iar firma cu care iniţial s-a discutat să se ocupe de eveniment a renunţat la colaborare.

“Am luat legătura cu firma din Iaşi, am pus la punct toate detaliile, am comunicat şi artiştii pe care i-au propus dumnealor. Nu am semnat un acord de parteneriat pentru că au mai fost câteva lucruri de discutat, dar ulterior au dat un telefon şi au spus că nu mai vor să participe, sugerează perioada 10-15 mai pentru organizarea Zilelor Oraşului. Stimaţi colegi, avem nevoie de bani. La sponsorizări avem zero lei", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Mai mulţi aleşi locali au replicat că manifestările prilejuite de Zilele Oraşului pot fi organizate cu bani din sponsorizări, la fel cum s-a întâmplat şi în trecut, cerând o mai bună organizare a şefilor din Primărie când vine vorba de astfel de evenimente.

“Cred că este cazul să vă organizaţi de aşa manieră încât să obţineţi sponsorizările necesare. Există această posibilitate, am demonstrat că se poate face din sponsorizări, dacă aţi fi mai organizaţi şi nu aţi lucra după metoda heirup, în sensul în care venim în faţa Consiliului Local, solicităm bani şi îi cheltuim cu mult drag cred că până la ora actuală nu aţi fi avut doar zero lei", a fost de părere Cătălina Lupaşcu.

“Observ din nou o risipă la extrem a sumelor solicitate de la bugetul local", a intervenit şi Eugen Ţurcanu.

Primarul Ovidiu Portariuc a făcut un apel la consilierii locali să analizeze mai bine situaţia, spunând că este imposibil să se strângă toată suma necesară de la agenţii economici, pe care şi aşa presiunea este foarte mare. Edilul le-a amintit aleşilor locali că ei au votat bugetul pe anul 2015, prin care au fost alocaţi 120.000 de lei pentru Zilele oraşului, Festivalul Verii şi sărbătorile de iarnă.

“Presiunea pe agenţii economici este enormă. Nu putem să îi împovărăm cu sponsorizări. Ei sunt cei care susţin bugetul local. Nu cred că e moral ca de fiecare dată să punem această presiune pe agenţii economici. Mă adresez consilierilor care cred că, dincolo de linia politică, au şi convingeri adminstrative, că doar pentru asta au fost trimişi aici. Fac apel la dvs. să lăsaţi interesele politice deoparte, să votăm în interesul cetăţenilor Botoşaniului, pentru că merită ca după aceste sărbători pascale să se bucure de Zilele Oraşului aşa cum e tradiţia formată la Botoşani de ani şi ani de zile", a fost mesajul primarului.

După mai bine de jumătate de oră de discuţii aprinse, proiectul de hotărâre propus de Executiv a fost respins. Liberalii au venit cu un amendament prin care s-a propus alocarea din bugetul local a sumei de 25.000 de lei, acesta fiind aprobat.

Zilele Oraşului vor fi organizate în perioada 23-26 aprilie, în Centrul Vechi.

 

Spune-ne opinia ta