Angajaţi ai Spitalului Judeţean, vizaţi de restructurare!

Angajaţi ai Spitalului Judeţean, vizaţi de restructurare!
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, vrea ca până la semnarea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pe anul în curs, conducerea Spitalului Judeţean să aibă finalizat planul de reoganizare şi de restructurare la nivelul unităţii.

Sorescu a spus că acest lucru ar fi trebuit să se întâmple deja, pentru că discuţiile privind reorganizarea şi restructurarea sunt de câteva luni, dar nu s-a făcut nimic concret.

Cât priveşte măsurile ce vor viza personalul, preşedintele Consiliului Judeţean a dat asigurări că nu va fi afectat personalul medical, restructurarea urmând a fi făcută în rândul personalului de la birouri.

“La spital cu siguranţă va trebui gândită o reorganizare şi o restructurare, ca să o spunem pe cinstite. Sindicatele au înţeles chestiunea aceasta că trebuie să facem şi o anumită formă de restructurare pentru că comasarea spitalelor sub un singur spital foarte mare înseamnă implicit şi o anumită zonă de balast. Restructurarea trebuia deja făcută, dacă mă întrebaţi pe mine. Până la semnarea contractului cu Casa, pe anul acesta, trebuie să gândim şi această chestiune. Suntem şi în faza în care trebuie să facem acreditarea, spitalul nu îşi mai permite să meargă pe arierate. Sumele de care dispunem noi sunt foarte corect drămuite", a spus Gheorghe Sorescu.

Spitalul Judeţean Mavromati este cel mai mare angajator din judeţul Botoşani, având peste 2.000 de salariaţi. 

 

Spune-ne opinia ta