Ponta răspunde în scandalul contractelor cumnatului său cu statul: „Ce înţelegeţi dumneavoastră prin stat?”

Ponta răspunde în scandalul contractelor cumnatului său cu statul: „Ce înţelegeţi dumneavoastră prin stat?”
Întrebat din nou cum explică faptul că firma cumnatului său, Iulian Herţanu, a încheiat contracte cu statul în timpul mandatului său de premier, deşi anterior negase acest lucru, Victor Ponta a răspuns cu o întrebare.

"Ce înţelegeţi dumneavoastră prin stat?", a filosofat premierul la finalul unei dezbateri la care a participat în această dimineaţă.

"Guvernul? Din câte ştiu, nu a avut niciunul", a insistat el, făcând astfel o distincţie între instituţiile care îi sunt direct subordonate şi primăriile care au încheiat contracte cu Grossman Engineering Grup, scrie Gandul.info.

Între autorităţile de stat partenere în afaceri cu firma respectivă se numără însă şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, subordonată îndirect Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că de când se află la guvernare, firma cumnatului său, Iulian Herţanu, arestat preventiv sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat care a fraudat fonduri europene, nu a mai participat la vreo licitaţie.

"Nu ştiu de ce, au avut ei nişte probleme", a spus Ponta. În realitate, firma Grossman Engineering Grup nu doar că a participat la licitaţii în perioada cât Ponta era premier, ba chiar a şi câştigat 6 contracte, în valoare totală de peste 400.000 de euro identificate de jurnaliştii Realitatea tv în Sistemul Electronic de AChiziţii Publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
79

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
195

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
48

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...