(Din nou) Scandal la Colegiul Grigore Ghica Dorohoi!

(Din nou) Scandal la Colegiul Grigore Ghica Dorohoi!

 Gheorghe Roman: Este o razbunare din partea directoarei!  

Dupa ce a anuntat ca o "cheama la bara" pe Ada Macovei, directoarea de la Colegiul Ghica din Dorohoi si-a atras nemultumirea sindicalistilor din cauza ca a concediat un profesor.

Conducerea Colegiului Grigore Ghica din Dorohoi, Dana Azoicai, este acuzata de un cadru didactic de faptul ca i-ar fi desfacut in mod abuziv contractul de munca.

Profesorul Gheorghe Roman preda de 18 ani disciplina biologie la Colegiul Grigore Ghica. Acum i s-a desfacut contractul de munca, in conditiile in care, potrivit profesorului, in cadrul Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetan se aprobase restrangerea de activitate pe disciplina biologie, la doua unitati scolare (o jumatate de norma la Colegiul Grigore Ghica Dorohoi si o jumatate de norma la Grupul Scolar Regina Maria Dorohoi).

La fel de revoltata ca profesorul implicat direct in acest scandal este si lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, care este de parere ca directoarea Colegiului Grigore Ghica Dorohoi "a luat o masura abuziva impotriva unui profesor de a-i desface contractul de munca".

"Doamna director Dana Azoicai ne trimite un fax prin care ne anunta ca i se deface contractul de munca domnului profesor Gheorghe Roman. Trece astfel peste decizia ISJ, nefiind pentru prima data cand o face. Probabil se va forma din nou o comisie de ancheta la acesta institutie. In opinia noastra ISJ a fost mult prea  intelegator, a manifestat prea multa clementa, raul trebuie taiat din radacina. Doamna director a fost destituita din functie pentru management defectuos cand era domnul Rusu inspector general. Am inaintat deja o adresa la ISJ si am solicitat sa se ia masuri corespunzatoare, pentru acea decizie abuziva", a declarat Maria Tiprigan, presedinta SIP.

Profesorul Gheorghe Roman crede ca directoarea colegiului are ceva personal cu el, intrucat, atunci cand aceasta a fost destituita din functie, postul de conducere  a fost ocupat interimar de el.

"ISJ a luat decizia de a-mi completa norma didactica la Grupul Scolar Regina Maria, ramanand titular la Grigore Ghica. La nivelul Colegiului erau trei catedre de biologie. Ea motiveaza destituirea mea prin faptul ca trebuia sa merg la acea sesiune de pretransferari si transferari care s-a organizat in cazul profesorilor pentru restrangere de activitate, insa nu aveam motive sa merg la acea sesiune din moment ce eu aveam hotararea ISJ sa am norma intreaga la doua scoli, asa cum permite si legea. Dansa ma sicaneaza de foarte mult timp, in special de atunci cand am inlocuit-o la conducere, cand a fost destituita pentru management defectuos. Este o razbunare din partea ei", a precizat profesorul Gheorghe Roman, care a adaugat ca deja a depus o sesizare la Politia Botosani si urmeaza sa se adreseze si instantei de judecata.

Colegiul dorohoian s-a mai aflat in centrul atentiei si in urma cu cateva saptamani, atunci cand directoarea Dana Azoicai a anuntat ca o cheama in instanta pe Ada Macovei, sefa invatamantului botosanean, pentru declaratii defaimatoare.

Dana Azoicai nu putut fi contactata, pentru a-si manifesta punctul de vedere.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
9

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
57

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
30

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...