Dosar penal pentru tăieri ilegale de arbori, cu angajat al Ocolului Silvic ameninţat cu moartea de un botoşănean!

Dosar penal pentru tăieri ilegale de arbori, cu angajat al Ocolului Silvic ameninţat cu moartea de un botoşănean!
În dosarul penal privind tăierile ilegale de arbori, cu prejudiciu de peste un milion de lei, de pe suprafaţa de 160 de hectare de pădure din judeţul Suceava, aflată în proprietatea moştenitorului unei familii de boieri, şoferul Ocolului Silvic Fălticeni a prezentat dovezi care atestă că a sesizat încă de acum trei ani cum se fac tăieri de mare amploare, girate de conducerea Ocolului Silvic Fălticeni, informează Monitorul de Suceava.

Sesizările nu au fost depuse numai de acesta, ci şi de alţi silvicultori, iar apoi chiar de proprietarul pădurii, Ciprian-Ştefan Cihoski, consilierul primarului din Preuteşti şi moştenitorul a sute de hectare de pădure de la mama sa vitregă, Wanda Cihoski, ultima descendentă a familiei de boieri cu acelaşi nume. Interesant este şi că o parte din cei care au sesizat nereguli se găsesc acum printre cei şapte arestaţi preventiv în acest dosar.
 
Ameninţat cu moartea, prin telefon

Vasile Pîslaru spune că a depus trei sesizări începând cu 2012, fără a fi primul care a reclamat neregulile care erau mai mult decât evidente. În scurt timp, acesta s-a trezit că primeşte telefoane în care este ameninţat cu moartea. A depus reclamaţie pentru ameninţare şi a fost demarată o anchetă, coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Procurorii au obţinut probatoriu privind două acte de ameninţare cu moartea, făcute prin telefon, în martie 2012. Autorul a fost identificat în persoana lui Luigi Mihai Ionescu, din municipiul Botoşani. În acelaşi dosar a fost cercetat, pentru instigare la ameninţare, şeful Ocolului Silvic Fălticeni, Constantin Barna Nistor.
 
Botoşăneanul a scăpat cu o amendă de 750 de lei

Deşi ameninţarea a fost probată, procurorul de caz a stabilit că este suficient ca învinuitul să fie amendat cu 750 de lei. Decizia a fost luată având în vedere cum au fost proferate ameninţările, prin telefon şi nu direct: "Având în vedere modul simplist de concepere şi comitere a faptei, precum şi urmarea produsă părţii vătămate, constat că fapta săvârşită de învinuitul Mihai-Luigi Ionescu nu constituie infracţiune deoarece nu prezintă gradul de pericol social necesar", se arată în rezoluţia de scoatere de sub urmărire penală.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
1

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
245

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
167

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...