Bani mai puţini la salariu pentru o parte dintre angajaţii din şcolile botoşănene!

Bani mai puţini la salariu pentru o parte dintre angajaţii din şcolile botoşănene!
Mai mulţi angajaţi din sistemul de învăţământ botoşănean s-au ales cu salariile diminuate pe luna ianuarie, şi asta întrucât a fost sistată plata sporului pentru condiţii vătămătoare şi periculoase.

Cei afectaţi de această măsură, care a fost luată la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ, sunt secretarele, contabilii, informaticienii şi profesorii de informatică, spălătoresele, bucătăresele şi fochiştii. În cazul directorilor de şcoli, acest spor a fost sistat încă din luna octombrie, potrivit Iulianei Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani.

“Sporul pentru condiţii vătămătoare şi periculoase a fost sistat de la 1 ianuarie. Nu s-au avizat statele de personal cu acest spor. Este exact acelaşi lucru pe care l-am păţit în 2011, când a fost sistată plata acestui spor. Am înţeles că sunt probleme cu încadrarea în buget", a spus Iuliana Nacu.

În cazul în care nu se va acorda din nou acest spor, vor fi deschise acţiuni în instanţă.

“Ne vom consulta cu avocatul şi oamenii care doresc vor depune contestaţie la salarizarea din ianuarie şi vom merge în continuare în instanţă. Se pare că este singura cale de a rezolva problema, deoarece regulamentul de sporuri este amânat pentru 1 ianuarie 2016", a mai spus Nacu.

Sporul pentru condiţii periculoase şi vătămătoare ajunge până la 15% din salariu.

 

Spune-ne opinia ta