Vezi străzile din municipiul Botoşani care ar putea fi asfaltate în 2015!

Vezi străzile din municipiul Botoşani care ar putea fi asfaltate în 2015!
Pe lângă reparaţiile curente care se vor face în acest an pe străzile din municipiul Botoşani, acolo unde sunt gropi, municipalitatea are în plan şi deschiderea de noi şantiere pentru lucrări mai ample de modernizare şi reabilitare.

Este vorba despre acele străzi pentru care au fost deja realizate proiectele tehnice, dar pe care nu s-au realizat investiţii până acum, din lipsă de fonduri.

Primarul Ovidiu Portariuc speră ca pentru aceste investiţii noi, Botoşaniul să primească bani de la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Străzile despre care edilul a făcut vorbire sunt Crinilor, Dimitrie Bolintineanu, Alexandru cel Bun, Iuliu Maniu, Ion Creangă, Drumul Tătarilor, pe listă fiind inclusă şi realizarea sensului giratoriu din intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Petru Rareş.

“Pentru investiţii noi aplicăm pe PNDL şi probabil acolo vom avea o finanţare de 4-5 milioane de lei.  Să dau un exemplu de ce nu poate fi făcut într-un an reabilitare şi modernizare. De exemplu, pe Drumul Tătarilor discutăm de o sumă de 6,5 milioane de lei, în condiţiile în care bugetul pe tot anul reparaţii străzi este undeva la 2,5 milioane de lei. De asta aceste tipuri de investiţii se pot face pe fonduri europene sau pe fonduri naţionale, nu pe buget local. Ar însemna să facem o stradă şi să alocăm sumele pe 2-3 ani", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Primarul a menţionat că reabilitările şi modernizările care s-au făcut în anii anteriori în municpiul Botoşani au fost realizate cu fonduri din creditul contractat de vechea administraţie, pentru care numai anul acesta se plătesc rate şi dobânzi de 17 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta