Vezi manifestările organizate de 1 Decembrie, la Botoșani!

Vezi manifestările organizate de 1 Decembrie, la Botoșani!
Ziua Națională a României va fi marcată la Botoșani printr-o serie de manifestări ce vor fi organizate pe tot parcursul acestei zile, fiind pregătită o expoziție dar și o paradă militară cu armament, tehnică și echipamente speciale ce vor putea fi admirate și chiar testate de micii vizitatori, un spectacol de muzică populară și o defilare cu torțe.

Manifestările încep luni, la ora 10.00, în Centrul Vechi, mai precis în Piața 1 Decembrie, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.

Aici, toți cei prezenți vor asista la ceremonialul religios și cel militar, putând ulterior să depună coroane și jerbe de flori în cinstea eroilor.

După ceremonial, Primăriaa va da celor prezenți fasole cu cârnați și un pahar cu vin. Începând cu ora 12.oo, în centrul administrativ al municipiului Botoșani, mai exact pe strada Cuza Vodă, va avea loc parada militară cu armament, tehnică militară și echipamente speciale de intervenție aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Poliției Locale.

Patru dintre autospecialele Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Manifestările de 1 Decembrie vor continua la Palatul Administrativ.

La ora 16.00 va începe un spectacol patriotic pe esplanada Palatului, spectacol susţinut de Orchestra "Rapsozii Botoşanilor" şi Ansamblul Balada.

La ora 16:30 este programată retragerea cu torţe pe traseul Consiliul Judeţean- Casa Sindicatelor- Marchian- Bulevardul Mihai Eminescu- Pietonalul Unirii, cu întoarcere la Palatul Administrativ. Organizatorii acţiunii sunt CJ şi Orchestra "Rapsozii Botoşanilor", în colaborare cu Garnizoana Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
16

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
55

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
104

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...