INTERVIU inedit cu Valeriu Iftime: "Pe stelisti trebuie sa-i vanam cu luneta". De ce jucator de la Steaua se teme!

INTERVIU inedit cu Valeriu Iftime: "Pe stelisti trebuie sa-i vanam cu luneta". De ce jucator de la Steaua se teme!
Finantatorul echipei FC Botosani, Valeriu Iftime, a acordat un interviu savuros pentru Stiri.Botosani.ro, inaintea partidei din aceasta seara, cu Steaua Bucuresti. 

Iftime crede in sansele echipei locale, insa ii este frica de Sanmartean, care intr-o zi mare poate invinge orice echipa. Finantatorul botosanenilor a vorbit si despre problemele de la Petrolul Ploiesti, dar si despre problemele de la FC Botosani cu privire la raportul Curtii de Conturi.

Reporter: Anul trecut ati spus ca-i asteptati pe stelisti cu pistoatele incarcate si cu radarele deschise. Anul acesta cu ce ii asteptati pentru a-i putea invinge?

Valeriu Iftime: Pistoalele s-au facut mitraliere anul acesta si o sa fim un pic mai eficace. In plan mental suntem ca un car din Roma antica, pregatiti de lupta. Ca sa poti invinge Steaua iti trebuie mai mult decat vointa. Iti trebuie mari strategii, mari calitati de razboinici, sa vedem daca le avem. Noi vrem sa invingem Steaua, dar de la "a vrea" pana la "a putea" este distanta.

Imprumutati niste tancuri de la vecinii ucraineni?

(rade) Sa stiti ca poate fi o idee, avand in vedere ca ajung repede la noi. Problema este ca ei pot sa vina si fara sa-i chemam, de asta ma tem (rade). Eu as vrea sa vina doar daca-i chemam, sa nu vina nechemati. Este o gluma. De tancuri nu avem nevoie pentru ca si ei s-au facut mai supli si trebuie sa-i vanam doar cu luneta, nu cu tancurile.

Poate Michael Ngadeu sa-i faca fata lui Claudiu Keseru?

Eu sunt convins de data asta ca Ngadeu poate sa tina un Keseru, doi de Keseru sau trei de Keseru. Nu trei odata, dar pe rand da. Ngadeu este unul dintre cei mai buni fundasi din Romania, care este bine vazut si o sa vedeti in retur ca el nu va mai fi tratat ca o surpriza sau ca o pata de culoare in echipa noastra.

Martinus a fost absent la meciul cu Pandurii. Este apt de joc pentru intalnirea cu Steaua?

Da. Martinus este apt si este unul dintre atuu-urile noastre. Pornind de la ambitie si de la importanta meciului, sper ca valorile noastre sa explodeze, cum este Martinus, Ngadeu, Croitoru sau Vasvari, sa faca diferenta si sa putem invinge Steaua. Martinus este un antidot serios pentru orice echipa, inclusiv pentru Steaua.

Ati pomenit numele lui Vasvari, golgheterul echipei cu 5 goluri, toate reusite din penalty. Marcheaza si cu Steaua din penalty?

Mi-as dori un gol de-al sau si din actiune. La loviturile de la 11 m, Vasvari este imbatabil, iar noi nu am obtinut penalty-uri din intamplari, ci pentru ca adversarii nu s-au putut apara decat prin faulturi in careu. Sunt convins ca in curand Vasvari va marca un gol din ala cum stie el, de la 25 de m, in care portarul sa faca doar doua versuri in timp ce vede mingea in vinclu.

De ce jucator de la Steaua va este frica?

De Sanmartean, pentru ca este mult peste valoarea campionatului nostru. Ceilalti jucatori de la Steaua sunt foarte buni, dar Sanmartean anul acesta a avut un an genial, un an in care nici Hagi in vremurile lui bune nu juca, asa cum a jucat Sanmartean in cateva meciuri anul acesta. Daca prinde o zi de exceptie, nu poti decat sa-l admiri si sa te consideri invins sau sa fii bucuros chiar daca ai luat bataie. Eu ma rog sa nu prinda o zi mare pentru ca te dezechilibreaza. De fapt el poate dezechilibra orice echipa adversa, inclusiv la nationala.

Credeti ca va folosi Steaua echipa de baza la Botosani? Ce preferati?

Avantajul nostru teoretic este sa nu ai o echipa de baza a Stelei, dar doar teoretic. Avantajul practic este ca Steaua sa vina cu toata echipa, pentru ca avem nevoie de un meci frumos, care sa fie placut de public si suporterii sa nu plece dezamagiti de la stadion. Vreau Steaua cu toata echipa.

Ce asteptari aveti de la ultimele meciuri?

Dupa meciul cu CFR Cluj am spus ca daca facem 3 puncte este foarte bine, daca facem 6 puncte il premiez pe Leo Grozavu, iar daca obtinem 9 puncte voi premia presa. Sunt doua asteptari imense acum. Leo asteapta sa-i dau un premiu si cea mai mare bucurie este a presei, pentru ca niciodata nu a luat premiu de la mine. Daca facem 9 puncte fac cinste presei. Asadar trebuie sa batem Steaua, dupa care sa invingem pe Viitorul.

Jucatorii ce prima au pentru meciul cu Steaua?

Este o prima normala, pentru ca nu prea conteaza asta, ci importanta meciului si dorinta de a juca cu Steaua. Acum nu mai suntem o nou-promovata. In sezonul acesta am alergat cel mai mult, am avut posesie, am jucat fotbal, am fost o echipa agresiva si intr-un meci cu Steaua nu poate decat sa creasca valoarea spectacolului.

Cum vedeti problemele acestea aparute la Petrolul Ploiesti?

Nu sunt de dorit. Ma doare pentru ca orice scandal ne afecteaza pe toti ceilalti. Pe de alta parte sunt de acord ca lucrurile sunt grave in fotbalul romanesc si ce s-a intamplat acolo, fiind bani publici multi, pot sa apara si la alte echipe. Sper sa ne vina mintea la cap si sa nu consideram fotbalul doar un joc care creeaza placere unui om politic sau a unor oameni care au niste bani. Trebuie sa stie toti ca fotbalul este un mare consumator de resurse financiare, iar acele resurse nu prea le avem, cel putin eu aici la Botosani, cu Elsaco, nu pot sustine o echipa daca nu ai un procent bun de la bilete sau din reclame. Traim momente foarte sensibile in fotbal, pentru ca nu stim sa construim bugete echilibrate. Costurile cu jucatorii sunt mult mai mari decat posibilitatile pe care le au finantatorii.

Cum comentati acel raport al Curtii de Conturi, care imputa Primariei Botosani niste bani care nu au fost cheluiti eligibil de FC Botosani?

Acolo este doar o chestuine de documente pe care le-a atasat directorul economic de la club, pentru ca finantarile pe care le face Primaria sunt pe baza unor proiecte si sunt niste cheltuieli eligibile.

Deci nu ati cheltuit mai multi bani decat aveati voie, asa cum scrie in raport?

In niciun caz. Nu trebuie sa dam niciun ban inapoi. Costurile eligibile pe care le-am avut noi sunt mult mai mari decat banii pe care ni i-a dat noua Primaria. Problema este doar de documente. Mai este o chestiune, noi functionam de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie, iar ei imi dau banii in mai. Pana in mai avem atatea meciuri, deci ce s-a cheltuit pana atunci nu este eligibil, deci trebuie cheltuit de la Primarie doar din mai pana in toamna.

Interviu realizat de Ionut Tabultoc

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
102

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
436

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
161

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...