Botoșăneancă ținută în Spitalul Județean pentru că medicii nu știu unde să o trimită!

Botoșăneancă ținută în Spitalul Județean pentru că medicii nu știu unde să o trimită!

 Medicul Maria Branza  

Secția Medicală II, din cadrul Spitalului Județean Mavromati, se confruntă frecvent cu o problemă delicată și anume imposibilitatea de a externa anumiți pacienți din cauză că aceștia nu au un domiciliu stabil.

Medicul Maria Brânză, șeful Secției Medicală II, spune că și la această dată este o bolnavă cronic, care a fost internată acum câteva zile și care trebuie externată, dar nu se pot face aceste formalități pentru că medicii nu știu unde să o trimită.

În astfel de cazuri, care sunt de cele mai multe ori cazuri sociale, medicii spun că și colaborarea cu asistenții sociali de la nivelul unităților-administrativ teritoriale este deficitară.

“Chiar acum avem pe secție tot felul de cazuri. Cazuri sociale, neasigurate, pe care nu le revendică nimeni. Nici nu știm unde să îi trimitem în teritoriu. Este acum o pacientă care are o locație pe buletin, ea stă în altă localitate cu un concubin și nu știm unde să o trimitem. Ar trebui să o externăm pentru că este o pacientă cronică, gravă, dar ar trebui trimisă într-o unitate de îngrijiri sociale. De când s-au desființat aceste unități ne vine foarte, foarte greu cu asemenea cazuri. Și colaborarea cu asistența socială este destul de dificilă. Medicii, asistenții trebuie să stea cu mâna pe telefon să sune primarii, asistenta socială, ce facem cu cazul, unde îl trimitem, unde îl lăsăm? Nu putem trimite pacientul în stradă. Îl ținem până găsim o soluție", a declarat medicul Maria Brânză.

Aceasta a precizat că orice zi se spitalizare în plus generază costuri enorme pentru spital.

“Și așa suntem subfinanțați pe caz ponderat, iar dacă noi depășim un număr de zile de spitalizare, de cinci zile, ne situăm imediat deasupra sumei, și costurile cu un pacient sunt mult mai mari decât sumele decontate de Casă. Fiecare zi de spitzaliare în plus aduce un cost suplimentar de 300 de lei pe zi, de pacient.", a mai spus șefa Secției Medicală II.

Reprezentanții Spitalului Județean se așteaptă ca pe perioada sezonului rece să se înmulțească aceste cazuri, dat fiind că sunt multe persoane fără adăpost care ajung la spital și nu pot fi lăsate pe stradă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În atenția angajatorilor: Ce prevede Legea dialogului social!

astăzi, 17:26
12

Legea Dialogului Social nr. 367/2022 prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care intr-o unitate ...

Rețeaua de gaz a comunei Mihai Eminescu se extinde, primarul Verginel Gireadă a semnat contractul la București! (foto)

astăzi, 16:04
49

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu din județul Botoșani, a semnat, joi, contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru realizarea...

Jandarmii din Botoșani și Bacău vor fi alături de suporteri la meciul FC Botoșani – C.S. Mioveni!

astăzi, 15:45
84

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura, vineri seară, ordinea și siguranța publică pe Stadionul municipal Botoșani, la meciul de fotbal disputat începând cu ora 20:0...