BOTOŞANI: Poliţist de frontieră, condamnat pentru contrabandă! VEZI cum acţiona grupul infracţional!

BOTOŞANI: Poliţist de frontieră, condamnat pentru contrabandă! VEZI cum acţiona grupul infracţional!
Un angajat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, acuzat că ar fi liderul unei grupări care se ocupa de contrabanda cu țigări, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Botoșani, alături de alți 18 bărbați, învinuiți în acest dosar.

Polițistul de fontieră Gicu Epuraș a fost condamnat de Tribunalul Botoșani la trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată și complicitate la contrabandă.

Alți șapte membri ai grupării au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, fiind vorba despre Benone Marian Ceică, Victor Borș, Claudiu Maricel Ceică, Andrei Bănărescu, Constantin Andy Florea, Marius Sorin Strîmbu și Gabriel Nicolae Beșleagă.

Ceilalți inculpați din dosar au primit câte un an și jumătate de închisare cu suspendare, sau un an, tot cu suspendare.

Incepand cu luna februarie 2013, procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Botosani, impreuna cu politisti din cadrul BCCO Suceava, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, al Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Botosani, in cadrul a doua dosare penale, au actionat pentru destructurarea a doua grupari infractionale organizate ce actionau pe zona de nord a judetului Botosani, la granita cu Republica Molodva si Ucraina, savarsind in mod organizat si repetat infractiuni de contrabanda in detrimentul bugetului de stat.

In cursul cercetarilor s-a stabilit ca gruparile infractionale organizate au traficat in perioada februarie-noimebrie 2013 cantitatea de 597.351 pachete cu tigari de contrabanda, reusindu-se in perioada de monitorizare confiscarea cantitatii de aproximativ 100.000 de pchete de tigari de diferite marci.

La perchezitii au fost gasite diverse cantitati de tigari si bunuri folosite de inculpati in activitatea infractionala, care au fost ridicate.

Contrabandistii introduceau pe frontiera verde, peste raul Prut, tigari, care erau introduse de regula de cetateni moldoveni, preluate de segmentul romanesc al gruparilor de la malul raului Prut sau din zona de frontiera, transportate si depozitate in mai multe locatii cu ajutorul mai multor persoane si ulterior transportate catre pietele de desfacere catre diversi beneficiari care le introduceau pe piata de valorificare, pe piata neagra.

Procurorii Biroului Teritorial Botosani al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea in judecata a doua grupari de traficanti de tigari, care actionau pe frontiera de nord a judetului cu Ucraina si Republica Moldova.

Intr-unul dintre dosare au fost trimisi in judecata 19 suspecti, printre care si un agent din cadrul Politiei de Frontiera Botosani, Gicu Epuras, acestia fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, contrabanda sau complicitate la contrabanda cu tigari.

In cel de-al doilea dosar, suspectii trimisi in judecata sunt trei cetateni moldoveni, acestia fiind acuzati ca alimentau cu tigari de contrabanda gruparile din judet.

‎ Vezi AICI lista suspecţilor şi pedepsele primite de fiecare!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
787

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
367

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
103

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...