Dus cu mascaţii la DIICOT pentru evaziune fiscală: A avut afaceri şi în Botoşani!

Dus cu mascaţii la DIICOT pentru evaziune fiscală: A avut afaceri şi în Botoşani!
Acum câţiva ani conducea cel mai mare lanţ de magazine de electrocasnice din România, şi o mare firmă de IT. În Botoşani, magazinul Ultra PRO Computers se deschidea în octombrie 2006, cu o investiţie de aproximativ 130.000 USD pentru amenajare şi stocul de produse.

Omul de afaceri Cristian Fughina a condus una dintre cele mai mari firme de IT. Anchetatorii vorbesc despre o evaziune fiscală și spălare de bani de aproximativ 10 milioane de euro.

Conform Digi 24, soții Cristian și Alina Fughina au fost aduși cu mascații în această dimineață la sediul DIICOT din București, în urma unor percheziţii care au avut loc la domiciliul acestora și la fostele sedii ale Ultra Pro Computers.

Cristian și Alina Fughina au înființat compania de IT Ultra Pro Computers în anul 1997 și care a ajuns în anii 2000 să domine piața software din România.

Anchetatorii spun că omul de afaceri Cristian Fughina a falimentat controlat această companie. Prin intermediul unor off-shore-uri din străinătate ar fi spălat circa 10 milioane de euro. În această schemă ar fi fost implicat și deja constultantul off-shore Laszlo Kiss, care a fost implicat și în scandalul Petrom Service.

La momentul intrării în faliment, Ultra Pro Computers avea datorii către Banca Românească de 3,5 milioane de euro, mai spun anchetatorii, și lucra cu mulți creditori, printre care și Regia Autonomă de Distribuție a Energiei București, ENEL sau Electrocentrale Deva.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean dat în urmărire după o condamnare pentru afaceri cu droguri! (Foto)

astăzi, 13:40
63

Florin Zaharia, cu domiciliul în localitatea Hudești, județul Botoșani, a fost condamnat pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor.Astfel, pe 25 aprilie 2024, Tribunalul Botosani a em...

Copiii dintr-o parohie din Botoșani au primit încălțăminte de la studenții din Iași! (Foto)

astăzi, 13:21
75

În data de 21 aprilie, copiii și tinerii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Pleșani, județul Botoșani, au primit vizita studenților de la Colegiul &b...

Se caută medic pentru un compartiment important de la Spitalul „Mavromati”, concursul se susține la Iași!

astăzi, 12:52
134

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unui post vacant.Este vorba despre un post de medic specialist pe specialitatea hematologie, d...