19 septembrie - Gala de aniversare a 10 ani de activitate a Asociaţiei "Ne trebuie speranţă"

19 septembrie - Gala de aniversare a 10 ani de activitate a Asociaţiei "Ne trebuie speranţă"
Asociaţia "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani organizează Gala de aniversare a 10 ani de activitate. Evenimentul va avea loc vineri, 19 Septembrie 2014, ora 13:30 la Restaurantul Rapsodia - Botoşani, Sala "Mihai Eminescu".

Sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor locale, organizaţii neguvernamentale, cadre didactice, parteneri, părinţi, copii şi tineri care au nevoi speciale.

"Dizabilităţile sunt mai puţin vizibile atunci când abilităţile sunt aduse în ecuaţie". (Robert M. Hensel).

Acest eveniment cuprinde un spectacol susţinut de copii şi tineri cu nevoi speciale cu ajutorul voluntarilor, cărora le suntem recunoscători. Misiunea Asociaţiei "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani este acceptarea persoanelor cu Sindrom Down în comunitatea în care trăiesc.

"De la înființare ne-am propus să aducem în atenţia opiniei publice, mass-mediei, autorităţilor, problemele cu care se confruntă persoanele cu Sindrom Down şi familiile lor. Luptăm să depăşim mentalităţile şi să arătăm că şi aceşti copii merită sprijiniţi, deşi sunt diferiţi. Dreptul fiecărui copil/tânăr cu dizabilităţi de a se dezvolta în propria comunitate, alături de familia sa este recunoscut atât de legislaţia internă cât şi de cea internaţională. De aceea, am considerat deosebit de important să susţinem părinţii pentru a-şi dezvolta cât mai mult posibil capacităţile parentale, de a le asigura resursele, cunoştinţele şi deprinderile necesare astfel încât să lupte cât mai eficient pentru respectarea drepturilor copilului lor. Mulţumim partenerilor, sponsorilor și voluntarilor noştri", a transmis Silvia Griciuc, preşedinte Asociaţia "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani. 

Asociaţia "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani este o organizaţie neguvernamentală formată din părinţi care au copii cu dizabilităţi, în special Sindrom Down; a fost înfiinţată şi susţinută să se dezvolte organizaţional de către Fundaţia Star of Hope Romania.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
109

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
26

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...