Polițiști de fontieră botoșăneni, trimiși în judecată!

Polițiști de fontieră botoșăneni, trimiși în judecată!
Cinci poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Botoşani, fiind acuzați de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, contrabandă sau complicitate la contrabandă cu ţigări, precum şi furnizare de informaţii din categoria secretului de serviciu.

Cozmin Mugurel L., Ciprian Florentin U., Vasile B., Iulian A. şi Vasile S. sunt bănuiţi că au sprijinit, în anul 2013, o grupare de traficanţi de ţigări care au reuşit să introducă în ţară aproape 250.000 de pachete de ţigări.

Gruparea era condusă de Lucia C. de 42 de ani, cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, aceasta fiind trimisă deja în faţa magistraţilor.

Cei cinci angajați ai Poliției de Frontieră au fost arestați preventiv în octombrie 2013, dar ulterior au fost puși în libertate.

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie-august 2013, învinuiţii au preluat, deţinut, transportat, depozitat şi comercializat cantitatea de 78.000 de pachete de ţigări de provenienţă moldovenească, iar în perioada de monitorizare au încercat să mai introducă ilegal pe teritoriul României încă 249.600 de pachete de ţigări de aceeaşi provenienţă.

 Citește și VIDEO: Vezi cum acţiona reţeaua destructurată, joi, de DIICOT!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
1

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...

Femeie transportată la spital în urma unui accident produs pe o stradă din Botoșani! (foto)

astăzi, 15:15
136

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs pe strada Petru Rareș din municipiul Botoșani, luni după-amiază. În eveniment au fost implicate două autoturisme.La...

Opt polițiști de penitenciare au depus jurământul de credință la Botoșani! (foto)

astăzi, 15:02
69

Bine pregătiți, motivați, dedicați profesiei și statutului, încă 8 colegi au pășit alături de echipa Penitenciarului din Botoșani ca polițiști de penitenciare definitivi, încep...