Un primar din Botoşani, în pericol de a-şi pierde mandatul

Un primar din Botoşani, în pericol de a-şi pierde mandatul
Un primar al unei comune din judeţul Botoşani este la un pas de a rămâne fără mandat după ce a pierdut un proces intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a declarat incompatibil.

Primarul comunei Suliţa, Costinel Ciubotariu, a contestat în instanţă decizia ANI, magistraţii Curţii de Apel Suceava respingând însă acţiunea acestuia.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs, dar în cazul în care se va menţine decizia magistraţilor suceveni, primarul din Suliţa îşi va pierde mandatul.

Costinel Ciubotariu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iulie 2009 - 16 noiembrie 2009, întrucât "a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Suliţa, judetul Botoşani, şi calitatea de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale Suliţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la S.C. Nova APASERV S.A. Botoşani", potrivit ANI.

"Respinge ca nefondate excepţiile. Respinge ca nefondată contestaţia. Cu drept de recurs în termen de 15 zile la Înalta Curte de Casaţia şi Justiţie",  se arată pe site-ul Curţii de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
40

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
59

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
64

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...