Campanie de colectare deșeuri electrice și electronice în municipiul Botoșani, iată care sunt punctele de colectare!

În perioada 22 aprilie 2024 – 10 mai 2024, ECOTIC alături de partenerii săi SC Urban Serv SA, UAT Botoșani, ADI Ecoproces Botoșani, APM Botoșani, SC Eltrans SA invită cetățenii din Municipiul Botoșani să predea spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane), în cadrul campaniei „Orașe Curate”.

Campanie de colectare deșeuri electrice și electronice în municipiul Botoșani, iată care sunt punctele de colectare!

De ce să predai spre reciclare deșeurile de echipamente electrice?

Deșeurile electrice și electronice conțin pe de-o parte substanțe periculoase pentru mediu și sănătate și pe de altă parte conțin și materiale care odată reciclate intră într-un nou ciclu de producție, contribuind astfel la economia circulară.

Unde ajung echipamentele uzate predate?

Deșeurile colectate de ECOTIC și de către partenerii săi prezintă garanția reciclării la cele mai înalte standarde europene, fiind asigurată eliminarea substanțelor periculoase și extragerea eficientă a materiilor prime secundare.

ECOTIC îndeamnă cetățenii să acceseze soluțiile de debarasare puse la dispoziție în mod gratuit și să predea deșeurile electrice și electronice, urmând ca pentru predarea a minimum 20 kg DEEE sau a mai multor DEEE cumulate să primească un premiu instant care consta în 2 becuri LED.

În cadrul campaniei, locuitorii din Municipiului Botoșani beneficiază de:

Predare la punctele municipale de colectare:

- Piața Agroalimentară – str. Varnav, nr. 22, parcare Piața Viilor, program: Luni 09:00 – 16:00

- Asociația nr. 36 (str. Aprodu Purice – spate Magazin Util Gară, program: Marți și Joi 09:00 – 16:00

- Asociația nr. 63 (str. Independenței – vis - à - vis de Serconf), program: Miercuri 09:00 – 16:00 și vineri 09: 00 – 13:00

Preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluare se va face telefonic la numerele: 0231.51700 și 0747.081.027.

Detaliile și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Indivizi reținuți într-un dosar de trafic de droguri care ajungeau la minori din patru județe, inclusiv Botoșani! (foto)

astăzi, 19:47
31

În cursul zilei de joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 4 inculpați (unu...

Nova Apaserv anunță că locuitorii din Dorohoi și alte două comune primesc apă cu porția!

astăzi, 19:24
43

Din cauza avariilor produse în perioada anterioară, a consumului de apă în creștere urmare a lipsei precipitațiilor, dar și a capacității limitate a conductelor de transport a apei,...

Programul Festivalului Concurs „Satule, mândră grădină” de la Bucecea!

astăzi, 18:39
43

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) din Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, î...