Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Săptămâna ce s-a încheiat a fost marcată de activități și evenimente dintre cele mai diverse, cu valoare pentru Penitenciarul Botoșani și în beneficiul rolului pe care instituția îl îndeplinește: asigurarea procesului execuțional-penal la standardele prevăzute de normele în vigoare și implicarea persoanelor aflate în custodie în cadrul demersurilor recuperative, în vederea redării acestora societății.

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezvoltarea tehnicilor de lucru axate pe nevoi reale, în sprijinul recuperării persoanelor custodiate.  Astfel, aceasta implează cele două mari obiective de investiții ce vor genera alte 400 de noi spații de cazare, dar nu se oprește aici. Și componenta soft a activităților zilnice plasează individul în centrul preocupărilor sale, activitățile desfășurate în interiorul penitenciarului sau în comunitate fiind principala preocupare a personalului sectorului reintegrare socială.

Curioși de specificul și arhitectura unui penitenciar de dimensiunile celui de la Botoșani au fost și cei trei reprezentanți ce au alcătuit delegația oficială a sistemului penitenciar ucrainean, care au fost prezenți la Penitenciarul Botoșani.

În cadrul scurtei vizite, au avut posibilitatea să afle câteva date referitoare la misiunea instituției, să observe sectorul de deținere, dar și spațiile destinate activităților socioeducative sau pavilionul școală amenajat pentru derularea activităților instructiv-educative aferente claselor I -X.  Traseul a urmărit, de asemenea, și vizitarea camerelor de deținere, a atelierelor de creație și a capelei, unde preotul capelan a prezentat rolul instituției bisericești în viața celor care au greșit, dar și despre deținuții politici care au fost închiși în perioada comunistă.

 A fost o experiență deosebită, oaspeții apreciind în mod deosebit și dorind să preia drept modele de bună practică, pentru a fi implementate, atât sistemul de infochioșcuri destinat accesului deținuților la informații legislative, dar și sistemul de cumpărături online cu terminale specializate și platformă e-commerce.

 Au apreciat și au încurajat eforturile depuse de personalul unității pentru îndeplinirea îndatoririlor cu profesionalism, pentru comunicarea deschisă și pentru inovarea metodologiei de lucru cu persoanele custodiate.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
64

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
833

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
252

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...