Administratia Nationala a Penitenciarelor pregateste o lovitura dureroasa pentru detinuti

Administratia Nationala a Penitenciarelor pregateste o lovitura dureroasa pentru detinuti
Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) vrea sa dea intre 5.000 si 10.000 de euro pe luna pentru un sistem care blocheaza telefoanele mobile folosite de detinuti, potrivit unui proiect de lege aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Justitiei.  

Potrivit proiectului de Lege privind utilizarea sistemelor destinate blocarii ori intreruperii radiocomunicatiilor in perimetrele unitatilor din subordinea administratiei nationale a penitenciarelor, in vederea achizitionarii serviciilor, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va suporta, pentru perioada 2013-2017, din bugetul propriu, o suma in cuantum de 10 milioane de lei pe an.   

Suma aferenta anului 2013 se transfera ANP, integral, in termen de 30 de zile de la data aprobarii cheltuielii, prin bugetul de venituri si cheltuieli, conform legii, iar pentru perioada 2014-2017 acestea se acorda ANP, trimestrial, in cote egale, prevede proiectul.  

In expunerea de motive a proiectului se arata ca, pentru alegerea unei solutii optime, au fost solicitate informatii legate de posibilitatea de blocare si intrerupere a radiocomunicatiilor in perimetrele unilatilor subordonate ANP, de la operatori economici care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.  

"Din analiza proiectelor tehnice furnizate de 11 operatori economici care au raspuns solicitarii a reiesit ca solutia cea mai viabila, economica si acoperitoare din punct de vedere al numarului de unitati care va beneficia de masurile preconizate este cea propusa de prezentul act normativ. Se estimeaza ca pentru o unitate mare de detentie (peste 1.500 de detinuti), costul achizitionarii serviciului va fi de aproximativ 10.000 euro/luna, iar pentru una de dimensiuni reduse (500 - 750 de detinuti) de 5.000 euro/luna, in final reusindu-se punerea in functiune a acestor sisteme in aproximativ 20 -25 de penitenciare", se arata in expunerea de motive, publicata pe site-ul Ministerului Justitiei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
55

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...