Polițiștii botoșăneni, alături de copii într-o campanie de promovare a măsurilor de siguranță personală

Polițiștii botoșăneni, alături de copii într-o campanie de promovare a măsurilor de siguranță personală
În cadrul parteneriatului în domeniul prevenirii dispariţiilor de minori, derulat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii si Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual-FOCUS, poliţiştii botoşăneni derulează în luna mai 2013, Campania Împreună pentru siguranţa copiilor.

Campania presupune susţinerea, la nivel naţional, de prezentări în şcoli, pe tema dispariţiilor de minori, de către ofiţerii de prevenire .

Activităţile se desfăşoară în câte o şcoală din fiecare judeţ, excepţie făcând municipiul Bucureşti unde se vor avea în vedere 2 şcoli din fiecare sector al capitalei.

La nivelul judeţului Botoşani, campania se derulează la nivelul Şcolii gimnaziale nr. 7 Botoşani, unde elevii claselor primare primesc informaţii privind siguranţa personală acasă, pe stradă şi la şcoală.

Întâlnirile poliţiştilor cu copiii se desfăşoară sub forma unor activităţi cu caracter interactiv, în cadrul cărora copiii primesc sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt singuri acasă, când se deplasează în locuri aglomerate, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie .

Activităţile vor fi derulate şi la nivelul claselor primare din alte şcoli botoşănene în cursul anului şcolar viitor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
167

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
597

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
234

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...