SUCCES LA TIRGOVISTE: Elevii de la Palatul Copiilor, premiaţi la un concurs de robotică VIDEO

SUCCES LA TIRGOVISTE: Elevii de la Palatul Copiilor, premiaţi la un concurs de robotică VIDEO
Echipa reprezentativa a judetului in domeniul roboticii, de la cercul de Electronica, Automatizari, Robotica al Palatului Copiilor Botosani, a participat la Concursul National de Robotica, Cupa Chindiei- Tirgoviste.

Robotii participanti in competitie trebuie sa fie complet autonomi, nu sunt manevrati de concurenti, luand singuri decizii prin programele informatice implementate.

Competitia a inceput cu robotii de viteza si precizie, in cursa de urmaritori de linie. Robotii parcurg un  traseu, necunoscut pana la inceputul competitiei, asemanator cu pistele pentru cursele de masini. Castigatorul este desemnat cu cel cel mai scurt timp parcurs din doua ture. Robotii care depasesc pista sunt descalificati. Zeci de roboti alergau pe traseu, dar numai robotii din botosani au facut cei mai buni timpi, uimind asistenta de performanta acestora.

Urmeaza Robotii de lupta, forta si tactica in competitia de minisumo (roboti de 10/10 cm si max 500g) si microsumo (roboti de 5/5 cm si max 100g), Robotii sunt masurati si cantariti pentru omologare. Acestia intra intr-un ring, cate 2 si este desemnat castigator robotul care reuseste sa-l scoata pe adversar din suprafata de concurs, prin propria inteligenta si tactica adaptata fiecaruia adversar.

Robotii construiti de elevii botosaneni au facut senzatie prin performanta, tactica si forma lor dinamica.

Astfel elevii botosaneni au obtinut locurile I pe echipe, precum si trofeele concursului continuând traditia anului anterior, cand au obtinut tot locul I, dar robotii de atunci nu ar fi facut fata la noile exigente, ceea ce arata nivelul ridicat al acestor competitii.

Si la sectiunea Free Style –dispozitive programabile, proiectul "Cronometru Automat" construit de Horbuli Mihnea si Voiniciuc Constantin a impresionat presedintele juriului, prof.-ing. HARISIS IOAN SEVCENCO care a sugerat omologarea acestuia. Si acest proiect a obtinut locul I.

Echipa din Botosani a fost formata din elevii:

Clodnischi Darian
Voiniciuc Vasile
Grigore Eduard
Olariu Andrei
Horbuli Mihnea
Botez Serban
Visan Andrei

Placuta a fost intalnirea cu Tibuleac Catalin-Ciprian, botosanean, fost elev de la Palatul Copiilor, acum student, care a prezentat in cadrul concursului robotii minisumo si nanaosumo (de 2,5/2,5 cm si doar 30 g), construiti de acesta,  cu care a obtinut locul I la Concursul International RobotChallenge de la Viena.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Primarul Cosmin Andrei anunță încă două creșe noi, în zona fostului Obor și în ANL Șoseaua Iașului, după creșa deschisă anul trecut în ANL Cișmea

astăzi, 11:33
20

Administrația Cosmin Andrei a reușit să construiască și să deschidă prima creșă nouă în municipiul Botoșani din ultimii 34 de ani. Este vorba de creșa din cartierul ANL Cișmea, care...

Exercițiu de pregătire cu 100 de polițiști din România și Republica Moldova, desfășurat la Botoșani! (foto)

astăzi, 11:20
32

Aproximativ 100 de polițiști din cadrul structurilor de intervenție participă, începând de astăzi, la exercițiul de antrenament integrat organizat de Inspectoratul de Poliție Județ...

Ei sunt pompierii care au intervenit la incendiul izbucnit, duminică seară, într-un apartament din Botoșani!

astăzi, 10:50
160

Aceștia sunt doar câțiva dintre pompierii care au intervenit, duminică seară, pentru stingerea incendiului izbucnit în apartamentul de pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani....