Roman, despre actiunea procurorilor DNA la Consiliul Judetean: "O stranie coincidenta"

Roman, despre actiunea procurorilor DNA la Consiliul Judetean: "O stranie coincidenta"
Cristian Roman, parlamentar al Partidului Forta Civica, a spus ca in luna februarie a acestui an a adresat ministrului Mediului, Rovana Plumb, o interpelare in care a sesizat o serie de suspiciuni in legatura cu derularea proiectului privind extinderea retelei de apa din judetul Botosani.

In sprijinul afirmatiilor sale, Roman aminteste si despre actiunea procurorilor DNA la Consiliul Judetean de saptamana trecuta.

"Vreau sa prezint o mostra de aroganta si incompetenta a celor care fac parte din puterea actuala, pentru doamna ministru Rovana Plumb, sesizand la modul foarte serios o serie de suspiciuni, de nereguli in desfasurarea vestitului proiect de extindere si modernizare a retelelor de apa si canalizare in judetul Botosani. Am atras atentia ca exista posibilitatea de blocare a acestui program, desfasurat prin intermediul Ministerului Mediului si de pierdere a acestei sume foarte importante de bani, 102 milioane de euro, imaginati-va ce inseamna aceasta suma pentru judetul Botosani", a declarat Cristian Roman.

Roman spune ca a ales sa se adreseze ministrului in incercarea de a repara in timp util ceea ce nu este in regula.

"La Nova Apaserv se intampla lucruri care mai degraba au legatura cu penalul decat cu normalul, am sesizat implicarea prea multa a autoritatilor locale in managementul acestor societati", a precizat parlamentarul.

Parlamentarul botosanean spune, insa, ca raspunsul dat de ministru a fost in bataie de joc.

"Din nefericire pentru unii din zona Consiliului Judetean, in urma cu o saptamana, o stranie coincidenta, procurorii DNA au ridicat documente ce vizeaza acest proiect, in felul acesta blocand toata procedura. Acum si mai mult exista riscul ca proiectul sa nu mai poata fi derulat. Zic ca doamna ministru este, cel putin fata de botoasaneni, intr-o situatie jenanta, pentru ca eu i-am furnizat informatii intr-un timp in care se mai putea face ceva, practic a ignorat aceste informatii. Cred ca doamna ministru este intr-o grava eroare si marti voi face si o declaratie politica pe aceasta tema", a conchis Cristian Roman.

In urma perchezitiilor facute de procurorii DNA la Consiliul Judetean au fost ridicate mai mute documente care privesc proiectul derulat de Nova Apaserv de extindere a retelelor de apa, Radu Judele, administratorul public al judetului fiind invinuit de trafic de influenta.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
252

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
229

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...