Contractul pentru construcția Parcului Cornișa a fost semnat! FOTO

Contractul pentru construcția Parcului Cornișa a fost semnat! FOTO
Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și patronul firmei Electroalfa Internațional, Gheorghe Ciubotaru, firma care a câștigat licitația, au semnat, joi după-amiază, contractul de execuție a lucrărilor la Parcul de agrement Cornișa.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, din momentul semnării contractului, iar în cazul în care nu se va respecta acest termen constructorul va primi penalități.



Primarul Ovidiu Portariuc speră ca în două luni să fie demarate efectiv lucrările, în acest sens fiind deja întocmit un grafic, în primă fază urmând a fi făcută organizarea de șantier, după care va fi amenajat terenul.

Se vor asigura utilitățile necesare obiectivului, vor fi făcute drumuri de acces, amenajare peisagistică, alei pietonale și parcaje auto, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport și vestiare, patinoar artifical, bazine exterioare, vor fi amenajate plaje și piscine acoperite, plus vestiare. 

“Suntem condiționați de obținerea prefinanțării din partea Ministerului Dezvoltării. De îndată ce vom avea fondurile necesare se va trece la execuția contractului. Nu am fost de la început un susținător entuziasmat al acestui proiect , ținând cont de perioada de criză economică prin care treceam și prin care încă mai trecem. Dar dat fiind faptul că proiectul fusese pornit, se cheltuiseră niște bani, s-au făcut niște eforturi, am luat decizia de a-l continua și de a încerca să minimizăm atât posibilele pierderi sau riscuri din derularea acestui proiect. Am organizat o licitație corectă, transparentă, fără interese, fără camarilă, rezultând economii de aproape 4 milioane de euro din contrinbuția Primăriei Botoșani la finanțarea acestui proiect. Asta înseamnă aproape 200 de lei care au rămas în buzunarul fiecărui botoșănean", a spus primarul Ovidiu Portariuc.




Lucrările vor beneficia de o garanție de zece ani.

Oferta cu care Electroalfa Internațional a câștiga licitația este de 51,19 milioane de lei.

Proiectul privind parcul de agrement Cornișa a fost demarat de vechiul Executiv al Primăriei Botoșani, cel care s-a ocupat îndeaproape de acesta fiind fostul viceprimar Cătălin Alexa. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
78

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
89

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
121

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...