Inculpaţii în dosarul șpăgii la BAC, de la Colegiul Economic, au făcut apel

Inculpaţii în dosarul șpăgii la BAC, de la Colegiul Economic, au făcut apel
Cei doi inculpaţi în dosarul spăgii la BAC, de la Colegiul Economic "Octav Onicescu", condamnați de magistrații Tribunalului Botoșani la închisoare cu executare, au făcut apel la decizia magistraţilor.

Preşedintele comisiei de examen de bacalaureat, profesorul universitar Leonache Drăgoi, de la Facultatea de Textile Pielărie, din cadrul Universității Tehnice "Gh. Asachi" din Iași, fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, iar vicepreşedintele comisiei de părinţi, Mihaela Ciurariu, tot la doi ani de închisoare la care s-a mai adăugat un an, după ce în trecut mai fusese condamnată la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență.

Instanța a confiscat de la profesorul universitar și suma de 5.400 de lei, bani pe care i-a primit drept mită de le elevi, pentru ca aceștia să primească note mari.

Reamintim ca scandalul a izbucnit in 2010, dupa desfasurarea examenului de bacalaureat la Colegiul Economic din Botosani, in urma unei reclamatii din partea unui parinte care acuza o parte a comisiei ca ar fi luat bani pentru a acorda note mari.

La Colegiul Economic au fost examinati 287 de candidati de la Colegiul Economic, de la Grupul Scolar Cotusca si de la Scoala de Cooperatie.

Leonache Drăgoi și Mihaela Ciurariu au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru luare, respectiv dare de mită, în octombrie 2011.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
297

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...