Turcanu, despre regionalizare: Deconcentratele trec in subordinea Consiliului Judetean!

Turcanu, despre regionalizare: Deconcentratele trec in subordinea Consiliului Judetean!
Președintele Consiliului Județean Botoșani a declarat că, până la sfârșitul acestui an, se va realiza procesul de reorganizare teritorială.

Florin Țurcanu a spus că una dintre consecințe ar putea fi trecerea mai multor instituții deconcentrate în subordinea Consiliului Județean.

"Până la sfârșitul anului se face reorganizarea teritorială, se înființează regiunile și atunci ne vor da o parte din atribuții, o parte poate ne vor lua. Sunt discuții să treacă deconcentratele, în afară de cele care au în atributul lor control, cum ar fi Garda Financiară și Vama, să rămână la nivelul ministerelor, restul să treacă în coordonarea Consiliului Județean.  Consilierii județeni vor vota președinții de regiune și vicepreședinții. Este o discuție, încă nu s-a clarificat", a spus Florin  Țurcanu.

Șeful Consiliului Județean a mai spus că, odată cu înființarea regiunilor, vor putea fi accesate fonduri europene pentru proiecte de amploare, cum ar fi achiziția de utilaje de deszăpezire pentru toate județele care vor forma regiunea din zona Moldovei.

"Noi nu desființăm județele. Iar ceea ce vrem să înființăm există, dar nu funcționează ca o regiune, ci funcționează ca o asociație. Noi avem Regiunea Nord-Est dar trăim din cotizațiile Consiliilor Județene. Înființându-se o regiune care este recunoscută de Guvern și va avea un statut atunci va păpa și bani publici, pentru că angajații de acolo vor fi plătiți din bani publici, noi îi plătim din contribuțiile noastre", a  adăugat Țurcanu.

Capitala Regiunii din care vor face parte județele Moldovei ar putea fi la Iași sau la Neamț.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
1

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
11

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...