Sute de pacienti internati in spitalele botosanene au solicitat urna speciala pentru a vota la referendum

Sute de pacienti internati in spitalele botosanene au solicitat urna speciala pentru a vota la referendum
Conform centralizărilor întocmite la nivelul spitalelor şi unităţilor medico-sociale din judeţul Botoşani, 772 de persoane internate şi-au exprimat dorinţa de a vota în cadrul referendumului de pe 29 iulie.

Cei mai mulţi botoşăneni care, deşi au probleme de sănătate şi-au exprimat intenţia de a vota, sunt în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. 361 de pacienţi din această unitate sunt pe lista pentru care s-a solicitat urna specială. Pe locul doi se află Spitalul de Recuperare Sf. Gheorghe, cu peste 130 de persoane internate care doresc să voteze, în timp ce lista transmisă de la Spitalul Municipal Dorohoi cuprinde 79 de pacienţi.

Cele mai puţine cereri s-au făcut de la unităţile medico-sociale din Ştefăneşti şi Suharău, unde s-au arătat interesate să voteze câte 16 persoane asistate. Conform procedurii reglementate de Biroul Electoral Central, persoanele internate vor putea vota cu ajutorul urnei mobile ce va trimisă de la secţiile de votare la care au fost arondate instituţiile sanitare şi de ocrotire socială. Acestor secţii li s-au repartizat buletinele de vot necesare procedurii.

Am luat toate măsurile necesare pentru asigurarea accesului la vot al tuturor cetăţenilor care vor să-şi exercite acest drept, în conformitate cu prevederile legale., a declarat judecătorul Mihaela Ungureanu, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al Judeţului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
219

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
163

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
37

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...