Cadou pentru copii de la Eltrans-FOTO

Cadou pentru copii de la Eltrans-FOTO
Societatea de transport în comun din Botoşani a venit cu o mega surpriză de 1 iunie pentru copii: un tramvai numai al lor, care a fost decorat şi mobilat special pentru copii.

Tramvaiul copiilor, aşa cum a fost el numit de către şefii societăţii de transport, a fost pus în funcţiune chiar de 1 iunie, iar planul celor de la Eltrans este ca acesta să funcţioneze nu numai de Ziua copiilor, ci pe tot parcursul anului.

Copiii trebuie să înveţe încă de mici că transportul electric este cel mai puţin poluant şi reprezintă de fapt viitorul, dacă vrem să avem o atmosferă curată pentru ei. Am considerat că amenajând acest tramvai îi putem învăţa de mici să iubească şi să protejeze mediul înconjurător, a declarat Vicotr Ivănescu, directorul Eltrans.





Primii copii care au făcut un tur al oraşului în noul mijloc de transport au fost micuţii de la Fundaţia Hand of Help, care au fost realmente încântaţi de plimbare.

Trei clovni au avut grijă să anime atmosfera : s-a cântat, s-a dansat, iar micuţii au primit şi dulciuri şi sucuri.

Vom încerca să transformăm această acţiune într-una de lungă durată. Grădiniţele şi şcolile primare vor putea închiria acest tramvai pentru diferite acţiuni, contra unor sume absolut modice. Este cel mai potrivit mod prin care copiii vor aprecia transportul electric, cel mai puţin poluant, a precizat Victor Ivănescu.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
159

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...