Procesul intentat de Epuras Agentiei Nationale de Integritate ajunge la Curtea de Apel Suceava!

Procesul intentat de Epuras Agentiei Nationale de Integritate ajunge la Curtea de Apel Suceava!
Miercuri a avut loc la Tribunalul Botosani primul termen al procesului intentat Agentiei Nationale de Integritate de catre consilierul judetean Gheorghe Epuras.

Acesta a contestat in instanta raportul prin care ANI l-a declarat incompatibil pe Epuras, pe motiv ca acesta ar fi fost in incompatibilitate, intrucat desi era consilier judetean, figura si ca functionar public in cadrul Primariei Mihai Eminescu, pe functia de auditor. Epuras a fost angajat la Primaria Mihai Eminescu de mai multi ani, iar din iulie 2010 este si consilier judetean.

Intre timp, Epuras si-a dat demisia de la Primaria Mihai Eminescu.

"Eu le-am transmis punctul de vedere. Pe 20 aprilie am aflat de starea de incompatibilitate, si pe 29 mi-am dat demisia de la Primaria Mihai Eminescu. Cand voi primi hartia de la ANI, voi depune contestatie", declara Gheorghe Epuras pe data de 17 iunie 2011.

Raportul privitor la consilierul judetean Gheorghe Epuras prevede ca persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii menționate, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

"Astazi a fost primul termen si competenta solutionarii contestatiei a fost declinata catre Curtea de Apel Suceava. Am inteles ca cei de la ANi au depus o intampinare", a declarat Gheorghe Epuras. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
98

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
337

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
55

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...