Botosaneanul condamnat pe nedrept in Franta s-a intors acasa!

Botosaneanul condamnat pe nedrept in Franta s-a intors acasa!

   Grup RC

S-a terminat coşmarul pentru botoşăneanul condamnat pe nedrept în Franţa. Marius Murariu s-a întors acasă după trei luni petrecute în arestul francez. La Răchiţi toată familia l-a aşteptat emoţionată.

Marius Murariu a fost arestat pe 24 mai în România şi trimis în Franţa. Autorităţile de la Paris îl condamnaseră la doi ani de închisoare pentru mai multe jafuri. În zadar a încercat Marius să demonstreze că nu este el autorul. A ajuns în închisoarea franceză de la Sequedin, scrie Realitatea.net.

"Am spus la doamna judecătoare: doamna judecător uitaţi care e treba. Eu nu am fost niciodată în statul respectiv. Avocatul când a deschis dosarul uitaţi nu e poza mea. Nu era înălţimea mea, am spus nu e numele de mamă, nu e numele de tată. Atunci ei au cerut la poliţia din România să vadă dacă e numele de mamă şi de tată şi atunci şi-au dat seama că nu sunt eu", povesteşte bărbatul.

În închisoare a fost ajutat de un italian care i-a prezentat un avocat. Aşa a reuşit Marius Murariu să stea de vorbă cu presa franceză care i-a mediatizat cazul.

Pe 2 septembrie, adică după trei luni de detenţie, el a fost eliberat. Fără niciun sprijin din partea autorităţilor franceze şi române, a dormit pe unde a putut până când avocatul i-a trimis bani să se întoarcă acasă.

"E foarte tulburat din cauza traumei pe care a suferit-o până în prezent. Vom face o acţiune în daună dar urmează să ne consultăm şi cu avocatul din Franţa", a declarat avocatul Daniela Lungu.

Familia se gândeşte să dea în judecată statul francez chiar şi la CEDO.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
30

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
126

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
45

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...