Eram il acuza pe Gornea ca face afaceri cu locuintele sociale. "Pe vremea cand dumnealui era viceprimar la fel se proceda", spune Gornea!

Eram il acuza pe Gornea ca face afaceri cu locuintele sociale. "Pe vremea cand dumnealui era viceprimar la fel se proceda", spune Gornea!

 ROMULUS ERAM  

Fostul viceprimar Romulus Eram sustine ca este anormal si ilegal ca cei din conducerea societatii Locativa sa ii puna pe botosanenii care vor sa obtina o locuinta sociala sa achite datoriile fostilor chiriasi.

"Directorul de la Locativa spune ca el va repartiza locuintele sociale celor care sunt capabili sa acopere restantele pentru cei care sunt evacuati din locuintele sociale. Nu mi se pare normal si nicio lege nu spune ca daca o locuinta devine disponibila, cel care va primi rerpartitia trebuie sa achite restantele pentru persoanele care au parasit locuinta. Exista o criza a locuintelor sociale, care trebuie sa fie gestionata corespunzator, iar repartitiile sa se dea catre acele persoane care au nevoie. Faptul ca o persoana care obtine repartitie este obligata sa plateasca 100 de milioane restante ale celor care sunt evacuati, nu mi se pare normal si nu are nicio componenta legala prin care sa ceara banii. Este o afacere si ma mir ca poate iesi in presa cu o asemenea declaratie. As dori ca locuintele sociale sa aiba caracterul de locuinte sociale, sa fie repartizate celor care indeplinesc conditiile, iar restantele sa fie obtinute prin act judecatoresc de la cei care nu si-au achitat datoriile", a spus Romulus Eram.

La randul sau, directorul Locativa, Florin Gornea, sustine ca Locativa nu are banii necesari pentru a acoperi datoriilor acumulate de fostii chiriasi, pe care acestia le-au inregistrat mai ales catre furnizorii de utilitati.

"Ma mira ca domnul Eram a iesit cu astfel de declaratii, pentru ca si pe vremea cand dumnealui era viceprimar la fel se proceda. Sa imi spuna dumnealui de unde sa iau banii pentru a palti datoriile la utilitati? Eu cred ca a inceput lupta politica", a spus Florin Gornea.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
47

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
270

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
176

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...