Botosanenii pot contesta la Iasi deciziile date de cabinetul de expertiza al Casei de Pensii

Botosanenii pot contesta la Iasi deciziile date de cabinetul de expertiza al Casei de Pensii
Peste 100 de contestatii din sase judete ale Moldovei, printre care si Botosani, vor intra in atentia Comisiei Medicale de Contestatii din Iasi, constituita in baza Ordinului 869 din 9 iunie 2011 al Casei Nationale de Pensii Publice Bucuresti.

Comisia se va afla in subordinea Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca (INEMRCM) si va solutiona contestatiile impotriva deciziilor medicale asupra capacitatii de munca inregistrate la cabinetele de expertiza din casele teritoriale de pensii din judetele Iasi, Botosani, Neamt, Suceava, Bacau si Vaslui.

Prima intalnire a medicilor din Comisie, al carei presedinte este doctorul Carmen Lungu, va avea loc sambata, 9 iulie. "Pana acum, au fost inregistrate peste 100 de contestatii in cele sase judete. Ne asteptam ca, de saptamana viitoare, Comisia sa inceapa solutionarea cazurilor", a declarat Adriana Grecu, director al Casei de Pensii Iasi, citat de Buna Ziua Iasi.

Comisia Medicala de Contestatii Iasi, a carei activitate se va desfasura in sedinte conform regulamentului prevazut in Ordinul 869, va avea trei membri titulari, dintre care unul este presedinte si trei membri supleanti, tot cu un membru presedinte. Acestia sunt numiti prin decizie de directorul general al INEMRCM, dr. Silvia Amarasteanu. Daca un medic expert al asigurarilor sociale, membru al Comisiei, a emis o decizie medicala asupra capacitatii de munca ce a fost contestata si adusa spre solutionare, respectivul doctor trebuie inlocuit de un membru supleant la solutionarea contestatiilor.

Termenul pentru analiza documentatiei medicale care a stat la baza deciziilor contestate este de maximum 30 de zile de la data comunicarii. In aceasta perioada de timp, bolnavul poate fi convocat pentru examinare si, daca este cazul, documentatia de investigatii va fi completata cu date suplimentare. De asemenea, se efectueaza, dupa caz, examinari de specialitate sau anchete sociale.

Desfasurarea activitatii Comisiei se va face in prezenta tuturor membrilor, iar deciziile medicale asupra capacitatii de munca sunt emise cu majoritatea simpla a voturilor. Deciziile pot fi atacate la Tribunal in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
110

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
117

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
164

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...