ATENTIE! Garda Financiara ar putea confisca pachetul cu mancare pe care il trimiteti studentilor!

ATENTIE! Garda Financiara ar putea confisca pachetul cu mancare pe care il trimiteti studentilor!
Iesenii dau o lovitura neasteptata transportatorilor, efectele fiind simtite, insa, direct de cetateni, printre care si foarte multi botosaneni care obisnuiesc sa foloseasca autobuzul sau maxi-taxi pentru a transmite colete catre studentii din Iasi!

Considerand ca este prejudiciata in acest fel, conducerea Regionalei Posta Romana Iasi a solicitat ARR si Garzii Financiare sa institutie controale in trafic pentru a-i depista pe soferii de autobuz care obisnuiesc sa preia colete de la cetateni. 

Oficialii Postei sustin ca multe dintre aceste firme transporta colete fara a avea autorizatie pentru un astfel de transport, autorizatie care trebuie ridicata de la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Ilegalitatea consta si in faptul ca transportatorii incaseaza bani si nu elibereaza chitante, fapt care inseamna evaziune fiscala, spun reclamantii, ceea ce inseamna concurenta neloiala Serviciului de Posta.

In consecinta, in perioada urmatoare, ARR va controla transportatorii, in timp ce comisarii de la Garda Financiara vor aplica amenzi celor care nu respecta legea. Direct afectati vor fi si studentii, care astfel se vor vedea in situatia de a astepta in zadar pachetul saptamanal cu mancare, pe care pana acum il puteau primi dupa doar cateva ore de la parintii grijulii! Situatia nu va mai fi la fel daca vor parintii se vor vedea nevoiti sa transmita ciorba si tocanita prin Posta Romana!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
64

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
94

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
87

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...